Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / ÇILDIR-AKTAŞ GÜMRÜK KAPISININ TEMELİ ATILDI

ÇILDIR-AKTAŞ GÜMRÜK KAPISININ TEMELİ ATILDI

ÇILDIR-AKTAŞ GÜMRÜK KAPISININ TEMELİ ATILDI18.11.2013
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin 2023 hedeflerine erişmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte gümrük kapılarını fiziki olarak yenilerken, bir yandan da ticaret erbabının önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Yazıcı, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sınır kapısının sıradan bir gümrük kapısı olmadığını belirterek, kapının giderek  büyüyen dünya ticareti içerisinde önemli bir paya erişen bölgenin en önemli atar damarlarından biri olacağına işaret etti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini anımsatan Yazıcı, "Bakanlığımız bu hedefler doğrultusunda önemli görevler ifa eden bir bakanlıktır. Siz ticaret erbabının önündeki engelleri kaldırmazsanız gerekli destekleri sağlayarak maliyetleri azaltmazsanız o hedeflere asla ulaşamazsınız. İşte bu çalışmalar da o hedeflere yönelik. Gece gündüz demeden durmadan koşturuyoruz" diye konuştu.

"Kolay ticaret büyük Türkiye" sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Büyük Türkiye'yi oluşturmak için ticaret erbabının önündeki engelleri kaldıracaksınız. Biz bu çalışmalarımızda TOBB ile birlikte gümrük kapılarını fiziki olarak yenilerken, bir yandan da ticaret erbabının önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Teknolojik araçlarlagümrüklerimizi donatırken, bir taraftan da kaçakçılıkla en etkin mücadelemizi sürdürüyoruz. İnşallah bugün temelini atacağımız kapıdan gerçekleştirilecek ticaret bölge insanının refahının büyümesine katkı sağlayacak."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da iş dünyası adına çok önemli bir yatırıma imza attıklarını ifade ederek, "Bu işlerimizi Sayın Bakanımızın vizyonu önderliğinde gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun ki Allah bize bu mübarek günde bu hayırlı işe başlamayı nasip etti" dedi.
Bakan Yazıcı'yı "hızlı, güvenilir ve adaletli" olarak nitelendiren Hisarcıklıoğlu, son dönemde iş dünyasının önünü açan her reformda Yazıcı'nın imzası bulunduğunu belirtti.

Sınır kapısının inşaatının en kısa sürede tamamlanacağına işaret eden Hisarcıklıoğlu, " İnşallah 10 ay sonra bu kapının açılışını için tekrar bir araya geleceğiz. Yani bu kapının inşaatı yıllar sürmeyecek. 3-4 sene sürmeyecek. Aslında bu tıkanan damara bir by-pass ameliyatı gerçekleştirmiş oluyoruz. Tıkanan ticarete burada açılan kapıyla birlikte by-pass yapmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Temel atma töreninde Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'ya, Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müşteşar Ziya Altunyaldız, Müşteşar Yardımcıları Sezai Uçarmak ve Neşet Akkoç, Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu, Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ve I. Hukuk Müşaviri Suavi Önal eşlik etti.

Konuşmaların ardından, Yazıcı ve beraberindeki heyet, tören alanına kurulan platformda düğmeye basarak sınır kapısının temelini attı.

Kaynak: T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr