Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ASYAPORT SENEYE 29 EKİMDE AÇILACAK

ASYAPORT SENEYE 29 EKİMDE AÇILACAK

ASYAPORT SENEYE 29 EKİMDE AÇILACAK12.11.2013
Barbaros beldesinde inşaatı devam eden ve dünyanın önde gelen taşımacılık limanları arasında yer alacak olan Asyaport Limanı'nın 2,5 milyon konteyner kapasitesine ulaşmasının bekleniyor.

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde inşaatı devam eden ve dünyanın önde gelen taşımacılık limanları arasında yer alacak olan Asyaport Limanı'nın, 2,5 milyon konteyner kapasitesine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 2006 yılında  başlayan dünyanın sayılı limanlarından birisinin inşaatında denizin derinliklerine son demir kazığın çakıldığını söyledi.

Altı yıldan bu yana inşaatta çok önemli mesafeler alındığını aktaran Akbulut, inşaat kapsamında 300 dönüm alanın doldurularak, denizin derinliklerine bin 400 demir kazık çakıldığını vurguladı.

Akbulut, liman inşaatının asıl önemli ağır kısmının tamamlandığını belirterek, "Artık bundan sonra iş daha kolay bir şekilde tamamlanacak. Takriben önümüzdeki yıl ekim ayında, inşallah Cumhuriyet Bayramımız'da bu önemli konteyner limanının açılışını hep beraber yapmış olacağız" diye konuştu.

"Türkiye için büyük bir kazanım"

Akbulut, Asyaport'un Tekirdağ ve Türkiye için çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Limanda bir anda dünyanın en büyük 3-4 gemisinin rahatlıkla indirme ve bindirme yapabileceğini belirten Akbulut, şöyle konuştu : "Boydan boya uzunluğu 1 kilometre olan devasa liman inşaatı burada yapılıyor. Artık sona yaklaşıldı ve 6 yıllık inşaat döneminin sonuna geldik. Bugün ben çok heyecanlandım. Bu inşaatı başından beri yakından takip ediyorum. Adeta doğumunu biliyorum, gençliğini biliyorum. Şimdi asıl hizmete açılacak dönemi heyecanla bekliyoruz."  Liman gezisine katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da yetkililerden bilgi aldı.

Limanın yıllık 2,5 milyon kapasiteye ulaşması bekleniyor

Bu arada liman yetkililerinden alınan bilgiye göre, Asyaport'un inşaatında bugüne kadar 8 milyon ton dolgu malzemesi denize döküldü, 50 bin metreküp beton harcandı ve daha 100 bin metreküp beton kullanılması planlanıyor.

Gelecek yılın sonlarına doğru gemi operasyonunun başlamasının öngörüldüğü limanda, 2016 yılında konteyner kapasitesinin 2,5 milyona ulaşması bekleniyor. Ayrıca, denizden 300 dönümlük alanın doldurulduğu ve liman faaliyete geçtiğinde burada bin 200 kişinin istihdam edileceği kaydedildi.

Kaynak: Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr