Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSANDA YÜZLER GÜLÜYOR

OMSANDA YÜZLER GÜLÜYOR

OMSANDA YÜZLER GÜLÜYOR11.11.2013
Omsan, 2013 yılı ilk 9 aylık hedeflerine ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Sektörünün önde gelen firmalarını yıl içinde müşteri portföyüne katan Omsan, 2013 yılına yönelik hedeflediği finansal ve operasyonel iş sonuçlarını gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyor.

İç Anadolu ve Ege Bölgesi yapılanmalarına 2013 yılı içerisinde Karadeniz ve Akdeniz Bölge Müdürlüklerini de ekleyen Omsan, Türkiye’nin tüm bölgelerinde rekabetçi fiyatlarla yüksek standartlarda lojistik hizmet sağlama hedefine bir adım daha yaklaştı.

Öte yandan denizyolu taşımacılığı kapsamında sunduğu hizmet kapasitesini artırmayı önemli hedefleri arasında sayan OMSAN, bu doğrultuda mevcut Fortune Express adlı kuru yük gemisine ilaveten 4.510 DWT kapasiteli, pnömatik tahliye sistemine haiz ilk Türk bayraklı çimento gemisi olan Ünyecem1’i filosuna kattı.

Demiryolu taşımacılığının hem çevre dostu hem de ekonomik bir ulaşım modu olmasından hareketle bu taşımacılık alanında da hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Omsan; 2013 yılı içerisinde 180 adet konteyner yatırımı gerçekleştirerek demiryolu filosunu büyüttü.

Yılın ilk ayında 11.300 m²’lik yeni bir depoyu müşterilerinin hizmetine açan Omsan, bu depodan sektöründe öncü şirketlere depolama hizmeti vermeye başladı. Son 2 yıl içerisinde depolama kapasitesini 70.000 m²’den 203.000 m²’ye çıkaran Omsan, müşterilerine sunduğu depolama hizmetlerini geliştirmek amacıyla teknolojik yatırımlara da ağırlık verdi. OMSAN, bu doğrultuda ileri teknoloji otomasyon sistemlerini hayata geçirerek depolama ve dağıtım yetkinliğini artırdı.

Omsan, gerçekleştirdiği yatırımlar ve alanında uzman insan kaynağı ile ulusal ve uluslararası çok sayıda seçkin ödüle layık görüldü. OMSAN;

“Fortune Türkiye 500” listesinde 198. oldu.

Brand Finance “En Değerli Markalar” araştırmasında 61. oldu.

“European Business Awards yarışmasında “Ulusal Şampiyon” oldu.

IRU onur Nişanı’nı kazanan 25 sürücüsü ile Türkiye’de en çok şoför ile temsil edilen lojistik firması oldu.

TOFAŞ’tan Performans Ödülü aldı.

TURKCELL’den Teşekkür Plaketi aldı.

TOTAL OIL Türkiye’den “Emniyet Performansı En Yüksek Nakliye Müteahhidi Ödülü” aldı.

OMSAN’ın nakliyeden sorumlu iş ortağı olarak destek verdiği ve PETDER (Petrol Sanayi Derneği) tarafından yürütülen “Atık Yağların Yönetimi” projesi “Avrupa Tedarik Zinciri Mükemmellik Ödülleri” yarışmasında en başarılı ilk beş projeden biri seçildi.

Omsan’ın bugün itibari ile gelmiş olduğu başarılı konumdan ve yatırım hedeflerine ulaşmış olmalarından ötürü gurur duyduklarını ifade eden OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Omsan’ın her geçen yıl küresel bir şirket olma vizyonuna hızla yaklaştığını ve Türkiye için değer yaratmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr