Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD BAŞKANI FIATA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

UTİKAD BAŞKANI FIATA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

UTİKAD BAŞKANI FIATA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ 06.11.2013

15-19 Ekim tarihleri arasında Singapur’da gerçekleştirilen 2013 FIATA Dünya Kongresi Genel Kurul’unda  UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin FIATA Genişletilmiş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı  görevine seçildi.

FIATA’nın gelecek dönem yönetim kurulunun belirlendiği seçimli genel kurulda FIATA Başkanı  görevine ise Francesco Parisi geldi.

“Springboard to Asia, Connecting the World” –“ Dünyayı Asya’ya bağlayan Sıçrama Tahtası” teması ile düzenlenen  kongreye,  bir sonraki kongrenin ev sahibi olarak UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu üyeleri Kosta Sandalcı, Mehmet Ali Emekli ve Dernek İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü  Cavit Uğur katıldı.

FIATA Genel Kurul ve Çalışma Grubu toplantılarına katılarak Türk lojistik sektörünün ve sektör şirketlerinin uluslararası  taşımalarda yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dile  getirerek çözüm önerilerini  sunan UTİKAD heyeti,  kongre çerçevesinde düzenlenen  fuarda açtığı standla katılımcı ülke temsilcileri ve kongre ziyaretçilerini ağırladı.

Ortadoğu, Avrupa,Rusya ve Kafkas ülkeleri,Afrika  ve   Çin başta olmak üzere Asya ülke temsilcilerin ziyaret ettiği UTİKAD standında dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından ,Türk taşımacılık ve lojistik sektörü  ve bölgesel bir ‘hub’ olarak Türkiye’nin konumu  ve dernek çalışmaları  hakkında bilgiler  verildi.

Yaklaşık 60 ülkeden 700 sektör temsilcisi ile şirket üst düzey temsilcilerinin katıldığı kongrede farklı  ülke dernekleri  ve ziyaretçilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak  iş birliği toplantıları gerçekleştiren UTİKAD heyeti, dünya lojistik sektörünü 12 yıl sonra 2 . kez İstanbul’da bir araya getirecek FIATA 2014 İstanbul için çağrıda bulundu.

UTİKAD heyeti , 5 gün süren kongre etkinlikleri sırasında katılımcılara, artan dış ticareti ve büyüyen ekonomisi ile dikkat çeken Türkiye’nin, ulaştırma altyapısı alanına  yönelik yatırımları, kamu ve özel sektör yatırımlarının Türkiye’nin lojistik kapasitesi ve kabiliyetlerine olan etkisi  hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Ayrıca, UTİKAD  organizasyonunda düzenlenecek  FIATA  Dünya Kongresi’nin, Türkiye’yi tüm dinamikleri ile tanıma ve  işbirlikleri kurma  konusunda yeni  fırsatlar sunacağı  anlatıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut  Erkeskin,düzenlenen Gala Yemeği’n de, kongrenin sembolü olan Talking Stick’i ,FIATA Dünya Kongresi 2013 Singapur Organizasyon Komitesi Başkanı Thomas Sim’den aldı.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr