Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNE DEPO YATIRIMLARIYLA HAZIRLANIYOR

ALIŞAN, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNE DEPO YATIRIMLARIYLA HAZIRLANIYOR

ALIŞAN, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNE DEPO YATIRIMLARIYLA HAZIRLANIYOR24.10.2013
160 bin paletlik depolama alanına sahip Alışan Lojistik yeni depo yatırımları için İzmir ve İskenderun'u planlıyor.

 Uluslararası ve yurtiçi dökme olarak, tehlikeli ve tehlikesiz her tür likit kimyasal madde taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Alışan Lojistik, Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu kapsamında depo yatırımlarına ağırlık verdi. Firma, geçen yıl açtığı Gaziantep’teki deponun ardından, şimdi de depo yatırımları için İzmir ve İskenderun’u planlıyor.
 
Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu kapsamında öne çıkan sektörlerin arasında lojistiğin de bulunduğunun altını çizen Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim, bu hedef doğrultusunda firmalarının özellikle depo yatırımlarını güçlü tuttuğunu söyledi. Bu nedenle geçen yıl Gaziantep’te depolama tesislerini faaliyete geçirdiklerini anlatan Devrim, “Bu yatırımla firmamız Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tam kalbinde yer alarak; serbest depolama, gümrüklü depolama, kara/demiryolu nakliyesi ve çeşitli elleçleme hizmetleri vermeye başladı. Gaziantep depo yatırımı serbest depolamada 5 bin 600 metrekare kapalı alan, gümrüklü depolamada ise 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Her türlü bitmiş ürün/petro kimya ürünü depolanması ve elleçlenmesine uygun hizmetleri sağlayan firmamız, güçlü donanımı ile Gaziantep OSB’de de faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Yeni depolama yatırımları için ise öncelikli lokasyon hedeflerinin Ege Bölgesi’nin merkezi olması ve Avrupa ülkelerine bağlantı kolaylığı açsından İzmir olduğuna işaret eden Devrim, aynı zamanda gerçekleştirilen liman yatırımı nedeniyle İskenderun’un da depo yatırımında bir diğer önemli odak noktaları olduğunu dile getirdi.

160 bin paletlik depolama alanına sahip

Alışan Lojistik’in 28 yıldır sektörde uluslararası taşımacılık, gümrükleme, depo&antrepo hizmetleri, likit (sıvı) ve toz kimyevi madde taşımacılığı ile yurtiçi nakliye hizmetleri ve bunlara bağlı katma değerli hizmetler verdiğini hatırlatan Jan Devrim, aynı zamanda bütün bu fonksiyonların beraberce kullanıldığı entegre lojistik projelerinin de uzmanlık alanlarında bulunduğuna dikkat çekti.

Yeni hizmete giren depolarıyla birlikte toplamda 160 bin paletlik depolama alanı ve 450 birimlik özmal araç filo ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik lojistik hizmetler sunduklarını belirten Devrim, “Hızlı tüketim maddeleri (FMCG), otomotiv ve kimya sektörlerine hizmet verebilen bir lojistik servis sağlayıcı olarak ön plana çıkmak istiyoruz. Yatırımlarımızı bu amaç doğrultusunda, global pazar tarafından tanınan büyük bir marka haline gelmek üzere planlıyoruz. Taşımacılık alanında Ortadoğu, Rusya ve CIS ülkeleri ile çalışma kapasitesine ve gerekli knowhow’a sahibiz. Bununla birlikte müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını takip eden bir firma olarak gelecekte yatırım planlarımızı müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine paralel olarak netleştirmek düşüncesindeyiz” dedi.

Çeşitli ticari malların depolandığı gümrüklü depolarda, A tipi genel antrepoculuk faaliyetleri gerçekleştirdiklerine de değinen Devrim, “Farklı ihtiyaçlara özel çözümler’ ilkemiz doğrultusunda, Tehlikeli Madde sınıfı mallar için dünya standartlarında güvenlik tesisatı ile donatılmış tesislere sahibiz. Ayrıca ısıya duyarlı malzemeler için ayrı bir alanda ‘ısı kontrollü’ antrepo hizmeti ve etiketleme, palet bozma, karışık paletleme, yeniden ambalajlama gibi hizmetler de vermekteyiz” açıklamasını yaptı.

2013’te hedef %20 büyüme

2012 yılının firmaları adına başarılı geçtiğinin de altını çizen Devrim, geçen yılı 270 milyon TL ciro ile tamamladıklarının bilgisini verdi. Lojistikte hızlı tüketim ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından olan Procter&Gamble’ın sıvı kimyevi madde nakliyesi süreçlerini yönetmeye başladıklarını vurgulayan Devrim, ayrıca global lojistik pazarının Hollanda merkezli sıvı ve kuru mal taşıma şirketi Interbulk Grup ile uluslararası bir iş birliği gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bu yılın ilk altı ayında da hedeflerini gerçekleştirdiklerini bildiren Devrim, “Bu yıl da yatırımlarımıza ve faaliyetlerimize global pazarda büyük bir oyuncu olabilmek iddiasıyla ve müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda tüm hızımızla devam ediyoruz. Hedefimiz yıl sonunda yüzde 20 büyüme göstermek yönünde. Ayrıca, Fortune Türkiye dergisi tarafından her yıl belirlenen Türkiye’nin ilk 500 şirketi değerlendirmesinde; şirketimiz büyük bir başarı göstererek geçen yıla oranla 35 sıra yükseldi” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kobiden
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr