Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERZURUM LOJİSTİK KÖY 2014TE HİZMETE AÇILACAK

ERZURUM LOJİSTİK KÖY 2014TE HİZMETE AÇILACAK

ERZURUM LOJİSTİK KÖY 2014TE HİZMETE AÇILACAK23.10.2013
Devlet Demiryolları tarafından Aziziye ilçesinde 300 dönüm alan üzerine yaptırılan Palandöken Lojistik Köy inşaatının gelecek yıl tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Devlet Demiryolları Gar İl Müdürü Ahmet Başar ve Devlet Demir Yolları İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ve belediye meclis üyeleriyle lojistik köy inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma şantiye şefi Hamit Kuzucu'dan inşaat çalışmaları hakkında teknik bilgi alan Küçükler, Erzurum'un önemli bir yatırıma kavuştuğunu ifade etti. 34 milyon liraya mal olan ve yüzde 57'si tamamlanan lojistik köy inşaatının gelecek yıl kasım ayında tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı, 5 yıl önce Ddy ile yapılan protokol gereği lojistik köy inşaatına başlanacağını, ancak bazı aksaklıklardan dolayı inşaata geçen yıl başlanabildiğini söyledi. Küçükler, tamamlandığında Erzurum ve bölge ekonomisine önemli bir canlılık kazandıracak olan lojistik köyün şehrin marka değerini artıracağına işaret etti. Lojistik köyün önemli bir yatırım olduğunu, ancak hızlı trenin Erzurum'a gelmesiyle doğu- batı eksenindeki yatırımların Karadeniz'e genişleyeceğine dikkat çeken Küçükler, "Lojistik köyle bölge il ve ülkelerinin önemli merkezlerinden birisi olacağız. Şehir ekonomisi büyük bir canlılık yaşayacak. Doğu-batı güzergahındaki bu genişmeye paralel olarak hızlı trenin Erzurum'dan Karadeniz'e sefer yapması halinde önemli lojistik ve ulaşım merkezlerinden birisi haline geleceğiz." diye konuştu.

DDY Gar Müdürü Ahmet Başar, Türkiye'de 12 tane lojistik köy bulunduğunu ve bunlardan birisinin de Erzurum'a kazandırıldığını kaydetti. Başar, lojistik köyün hizmete girmesiyle yüzlerce insanın istihdam edileceğinin ve bölge ekonomisine tahminlerin ötesinde bir canlılık getireceğini ifade etti. Demiryolu yük taşımacılığının da hareketleneceğine vurgu yapan Başar, "Modern yük taşımacılığının üssü kabul edilen lojistik köyler, taşımacılığı demiryolunun yanı sıra kara, hava ve deniz taşımacılığı ile bütünleştirmiş olacaktır." dedi.

Kaynak: Haberler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr