Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DSV, INTERMODAL DEPARTMANI KURDU

DSV, INTERMODAL DEPARTMANI KURDU

DSV, INTERMODAL DEPARTMANI KURDU21.10.2013
Türkiye’de faaliyet gösterdiği 2001 yılından beri sektörün önde gelen lojistik firmalarından biri olmayı başaran DSV, Intermodal taşımacılık modeliyle de fark yaratıyor. DSV Intermodal Departman Müdürü Korhan Gören, DSV Intermodal bölümünün ayrıcalıkları hakkında açıklama yaptı.

Intermodal taşımacılığın; ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilirlik faydalarının üçünü bir arada sağladığı için tüm dünyada talep edilen taşıma modellerinden biri olduğunu söyleyen  DSV Intermodal Departman Müdürü Korhan Gören sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de DSV olarak bu bilinç doğrultusunda hizmet ve çözüm sunuyoruz. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Road & Solution ve Air&Sea departmanlarımız ile ortak çatı altında faaliyete geçirdiğimiz Intermodal Departmanı’mız bunu kanıtlar nitelikte. Üstelik sadece Türkiye ve Almanya’da değil, DSV’nin global gücünü kullanarak İrlanda, İngiltere, Danimarka, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Avusturya, Slovenya ve Slovakya’da da Intermodal taşıma modeli ile servis vermeye başladık.”

DSV Intermodal Departman Müdürü Korhan Gören DSV’nin sunduğu hizmet ile ilgili şunları şunları kaydetti: “Şirketimizin şu an kullandığı, 45 HC pw box ekipmanları; 89 m3, 33 Euro palet ve 25 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip. DSV Türkiye olarak 60 adet 45 HC pw ekipmana sahiptir ve bu sayı 2014 yılın içinde 150 adete çıkartacaktır. Standart 45 HC pw box konteynırlarımızın yanı sıra 100 m3 yükleme hacmine sahip MegaUnit ve yandan yapılan yüklemelere uygun CurtainSide 45 HC pw’lik konteynırlar, ve bunlara ek olarak müşterilerimizin taleplerine uygun farklı tipte ve özellikte ekipmanları da filomuza katarak daha geniş bir servis ağı sağlamayı planlıyoruz.”

DSV Intermodal Departman Müdürü Korhan Gören’e göre bugün Intermodal taşımacılık, Avrupa Birliği’nin de büyük desteğini alıyor. Çünkü Intermodal taşımacılık, düşük maliyetli taşıma olanağı ve transit süre karşılaştırması ile karayolu ile rekabet edebilir duruma geldi. DSV, düzenli olarak karşılıklı haftalık dört çıkış gerçekleştirebiliyor. Şu anda intermodal servisimiz ile tüm Avrupa’ya kapıdan kapıya 8 – 10 günlük transit süreler ile hizmet veriyor.

DSV Intermodal departmanı olarak, güçlü ve tecrübeli bir ekip ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen DSV Intermodal Departman müdürü Korhan Gören şöyle devam etti: “ En son teknolojik gelişmelerden de faydalanarak, mükemmele en yakın hizmet anlayışını hedefliyoruz. Web ortamında müşterilerimize vereceğimiz şifre ile de gerçek zamanlı kargo takibi sağlıyoruz. Müşterilerimizin, kargolarının konumlarını görebilmeleri ve düzenli konum bildirimi alabilmeleri açısından avantaj sağlıyoruz.”

Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr