Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / LİMAN KAPATILMASININ FAYDASI YOK

LİMAN KAPATILMASININ FAYDASI YOK

LİMAN KAPATILMASININ FAYDASI YOK27.09.2013
TCDD İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz'un önerisinin yapılan yatırımlarla ters olduğunu söyledi.

TCDD İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, Alsancak Limanı'nın yük gemilerine kapatılmasının hiç kimseye faydasının olmayacağını belirtti. Yalçın, Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz'un geçtiğimiz günlerde İzmir Alsancak Limanı'nın yük gemilerine kapatılıp sadece yolcu limanı olarak kullanılması önerisine Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin meclis toplantısında yanıt verdi.

Projeler sürüyor

Turan Yalçın, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 300 milyon dolar yatırım sözü verdiği limana şu ana kadar 80 milyon dolar yatırım yapıldı. 'Liman kapatılsın' söylemleri yatırım planlarıyla ters. Bu söylemler, liman çalışanları olarak bizi çok üzdü. Liman içinde 35 bin metrekare alanın asfaltlaması sözkonusu. Trafik düzeni için çalışmalar yapılıyor. Şu an bir vincin revizyonu devam ediyor. Yıl sonuna kadar tüm vinçlerin revizyonu bitiyor. Limana 40 işçi alındı, 20 işçi daha alınacak. 35 puantör alımı ile ilgili ihale de yapılacak" diye konuştu. Yıldırım'ın limana can suyu verdiğini dile getiren Yalçın, yatırımların devam ettiği aşamada limanın kapatılması yönündeki açıklamaların yatırımın ruhu ile ters olduğunu vurguladı. Yalçın, "Alsancak Limanı'nın kapatılmasının özel liman işletmecileri başta olmak üzere kimseye faydası olmaz" dedi.

Öztürk: Bu tartışmaya son noktayı koyalım

İzmir Alsancak Limanı'nın kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki tartışmalara nokta konulmasını isteyen DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Alsancak tarihi bir liman. Devlet limanı olmanın getirdiği zorluklar var ama bunlar aşılacak. Liman yıllardır zoru başararak hizmet verdi. 2023'te 1 trilyon dolarlık dış ticaret hedefleyen bir ülkede liman kapatmayı konuşmak yerine yeni limanların açılmasına olan ihtiyacı konuşalım. Bugün Alsancak'ta 705 bin TEU konteyner elleçliyoruz. Aliağa'daki iki limanda ise 430 bin TEU yük elleçlendi. Elleçlenen yük miktarı sürekli artıyor. Yaptığımız her yeni limanın müşterisi zaten hazır" dedi.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr