Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / YAZICI: KARADAĞ TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

YAZICI: KARADAĞ TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

YAZICI: KARADAĞ TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR23.09.2013
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,  Karadağ makamlarının, daha fazla Türk girişimciyi ülkelerinde görmek istediklerini belirtti.

Resmi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karadağ'a gelen Bakan Yazıcı, burada yaptığı  açıklamada, Türkiye ile Karadağ arasındaki dış ticaret hacminin 2012 yılı verilerine göre, “45 milyon dolar gibi düşük bir seviyede olduğunu” ifade etti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmini artırmak istediklerini söyleyen Yazıcı, Karadağ yöneticilerinin de bu arzuyu sık sık dile getirdiğini bildirdi.

Yazıcı, Karadağ’da, bazı Türk girişimcilerin turizm, ticaret ve sanayi alanında yatırımları olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 “Bir tanesi otel işletiyor, diğeri ticaret merkezi yapmış, bir başkası demir çelik tesislerinin özelleştirmesine talip olmuş, satın almış ve verimli şekilde işletiyor. Hepsinden de övgüyle söz edildi. Karadağ makamları, buradaki Türk işadamlarının başarısını takip ve takdir ediyor. Bu nedenle, daha fazla Türk girişimciyi ülkelerinde görmek istiyor. Türk işadamlarına duyulan güven, Karadağ’ın özelleştirme veya yap işlet devret yöntemiyle özel sektöre açacağı işler açısından sigorta görevi görüyor. Bar kentinde, bir limanın özelleştirilmesi işi var. Bir Türk işadamının alması söz konusu. Havaalanı işi var. Karadağ, özellikle altyapı, enerji, gıda ve turizm alanında yatırım yapmaya son derece müsait. Tarım ve hayvancılık açısından da uygun.”

Karadağ’ın, Avrupa Birliği üyeliği süreci içinde olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Yazıcı, üyelik öncesinde bu ülkeye yatırım yapma fırsatı yakalayan işadamlarının büyük faydalar elde edebileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, iki ülke arasında bulunan, çifte vergilendirmenin önlenmesi, serbest ticaret, turizm ve gümrük alanlarında yapılan anlaşmalar, yatırımcılara çeşitli kolaylıklar sunuyor.

Kaynak:T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr