Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / DHMİ TECRÜBESİNİ KARDEŞ ÜLKE KIRGIZİSTAN İLE PAYLAŞIYOR

DHMİ TECRÜBESİNİ KARDEŞ ÜLKE KIRGIZİSTAN İLE PAYLAŞIYOR

DHMİ TECRÜBESİNİ KARDEŞ ÜLKE KIRGIZİSTAN İLE PAYLAŞIYOR20.09.2013
DHMİ ile Kırgızistan Manas Uluslararası Havalimanı arasında kurumlararası işbirliğini geliştirmek için Kırgızistan’dan 15 kişilik heyet ülkemize gelerek, havalimanlarında ve diğer sektör kuruluşlarında inceleme ve bilgi alışverişinde bulunuyor.

Kırgızistan’da ki bütün mevcut uluslararası ve yerel havalimanlarını bünyesinde bulunduran ve kuruluşumuz DHMİ ile aynı görevi üstlenen Manas Uluslararası Havalimanı yetkilileri, tecrübe paylaşımı programı çerçevesinde Ankara ve İstanbul’da ziyaretlerde bulunacaklar.

Manas Uluslararası Havalimanı heyetini makamında kabul eden DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, kardeş ülke Kırgızistan ile tecrübelerini paylaşmaktan ve ülkemizde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek; “Uzun süredir devam eden görüşmeler sonucu Nisan ayında kurumlararası işbirliğinin artmasını kararlaştırmıştık. Manas Havalimanı’nın çeşitli departmanında görev yapan arkadaşlarımıza bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaktan mutlu olacağız. Kuruluşumuzun bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdiği Yap-İşlet-Devret projelerimizi, havalimanı işletim tecrübelerimizi sizinle en iyi şekilde paylaşacağız” dedi. 

Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ve Strateji Geliştirme Başkanı Zafer Topuz’un da hazır bulunduğu ziyaret sonunda Kırgızistan heyetine DHMİ Genel Müdürümüz Orhan Birdal hediye takdim etti.

Kırgızistan Manas Uluslararası Havalimanı heyeti, 16-21 Eylül 2013 tarihleri arasında Esenboğa, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında incelemelerde bulunacak ve DHMİ yetkilileri ile yer hizmet ve havayolu şirketleri temsilcileriyle görüşmelerde bulunacak.

Kaynak:DHMİ
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr