Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / “7 TEPELİ ŞEHRE 7 PROJE YAPTIK”

“7 TEPELİ ŞEHRE 7 PROJE YAPTIK”

“7 TEPELİ ŞEHRE 7 PROJE YAPTIK”20.09.2013
Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yüzyılın projeleri arasında gösterilen Marmaray’ın 29 Ekim’de İstanbullular’ın hizmetinde olacağını vurgulayarak, bunun yanı sıra, 6 büyük projenin daha sırayla hizmete alınacağını ifade etti.

Bakan Yıldırım, davet üzerine katıldığı PERPA Ticaret Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. PERPA’nın Türkiye’yi taşıyan merkezlerden biri olduğunu belirten Yıldırım, “İstanbul’un 4 bin dükkanı, PERPA’nın ise 4 bin 500 dükkanı var” sözleriyle dünyanın en büyük monoblok binası olarak gösterilen ticaret merkezinin önemine dikkat çekti.

Henüz resmi olarak açıklanmasa da, Ak Parti’nin İstanbul Belediye Başkan adayı olarak adı öne çıkan Binali Yıldırım, Ak Parti’nin İstanbul için yaptıklarını da sıraladı.  Marmaray’ın 29 Ekim’de hizmete alınacağını söyleyen Yıldırım, “İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım. Marmaray da bitince raylı sistemin payı yüzde 35’e çıkacak. Bir omurga olan Marmaray sonrası bağlantı noktalarının sayısı da artacak. İstanbul trafiğini rahatlatmak için ‘arabayla gitme’ diyorlar. Bunu ancak ve ancak, arabanın konforunu sağlayabilirsen diyebilirsin” diye konuştu.

7 DEV PROJE

Hızlı trende gerçekten çok hızlı yol aldıklarını ifade eden Yıldırım, “İstanbul-Ankara hızlı treninin eli kulağında. Trafik sıkışıklığından dolayı her yıl 3.5 milyon TL kaybediyoruz. Üstelik İstanbullu’nun çilesi de cabası. Türkiye’nin ticaretini taşıyan TIR’lar 12 saat bekliyor. Çünkü, yol veremiyoruz. 3. Köprü yapılınca hepsi rahat rahat geçecek. Ben inanıyorum ki, en fazla da köprüye karşı çıkanlar geçecek. Dünyanın en büyük havalimanlarından birini inşa ediyoruz. Beşinci eserimiz İstanbul-İzmir otoyolu olacak. Altıncı sırada tüp geçit çalışmamız var. Belki birçoğunuz bilmiyor ama Üsküdar’dan girip Aksaray Çakıl Gazinosu’ndan çıkacaksınız. 5.5 kilometre uzunluğu olan geçit, 108 metre denizin altından gidecek. 7. Büyük projemiz ise Kanal İstanbul. Bu şehir dünya incisidir. Ancak, geçmişte tankerlerden dolayı çok büyük tehlikeler atlattı. 8.500 yıllık bu kentin bize kalmasını istiyoruz. Kanal İstanbul ile boğazdaki bu yük bitecek” açıklamasını yaptı.

BİR ÖMÜR PERPA’DA YAŞAYIN, BİRBİRİNİZİ GÖREMEYEBİLİRSİNİZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, esnafla buluştuğu PERPA’ya özel açıklamalarda da bulundu. Türkiye’nin anlı şanlı kuruluşları bulunduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Ama birçoğu Türkiye’yi taşıyanlardan biri olan PERPA kadar etmiyor. İstanbul’un 4 bin; PERPA’nın 4 bin 500 dükkanı var. Eskiden Selimiye’de askerlik yapanlar için, askerliğiniz süresince birbirinizi göremez, ancak teskere alırken karşılaşabilirsiniz diyerek, kışlanın büyüklüğüne vurgu yapılırmış. PERPA’da da ömür boyu birbirinize rastlamadan yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Bu koca binada 25 bin kişi ekmek yiyor. Her gün 70 binin üstünde kişi bu merkezi ziyaret ediyor. Giriş-çıkışın yetersizliğini biliyoruz. Şikayetlerinizi not ettik. Çözümü için gerekli merciilere ulaşacağım.”

Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a katılımından dolayı PERPA A Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin ve B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü tarafından bir plaket takdim edildi.

Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr