Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / UZLAŞARAK 50 MİLYON TL KAZANDIK

UZLAŞARAK 50 MİLYON TL KAZANDIK

UZLAŞARAK 50 MİLYON TL KAZANDIK20.09.2013
Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, uzlaşma müessesi ile 4 bin 500 dosyanın neticelendiğini ve 50 milyon TL’lik kazanç sağlandığını söyledi. Mersin’de, Deloitte Firması tarafından “Dış Ticarette Yaşanan Gelişmeler ve Vergi-Gümrük Mevzuatına Etkileri” Paneli düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan panele ilgi yoğun oldu. Dış ticaret alanında reel sektörde yaşanan gelişmeler ışığında gümrük mevzuatının getirdiği yeniliklerin iş yaşantısına sağladığı kolaylıklar ile talepler ve sorunlar konuşuldu.

Panelin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, sıcak savaşın konuşulduğu bugünlerde, rekabet savaşını konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi. “Ülkemizi en rekabetçi, en kolay, en güvenli ticaret yapan ülkesi haline getirmek için çalışıyoruz” diyen Altunyaldız, uluslar arası ticaretin 100 metre değil maraton koşuculuğu olduğunu söyledi. “Bizde bu anlamda özel sektör-kamu işbirliğine büyük önem veriyor, sizin önünüzü açmaya çalışıyoruz” diyen Altunyaldız, “Bu anlamda bürokrasinin azaltılmasından, dünya ile entegrasyona, uzlaşma müessesinden, reform niteliğindeki düzenlemeler ile önemli çalışmalar yapmaktayız. Daha çok çalışmalıyız. Ancak buda yetmez dünyayı yakalamalıyız. Kamu her şeyin en iyisini bilir diye bir şey yok. Sizler, sorunu bizzat yaşayanlar olarak bizlerin çözüm ortağı olmalısınız” diye konuştu.

UZLAŞMA İLE 50 MİLYON TL KAZANDIK

Son düzenlemeler kapsamında uzlaşma çalışmalarından örnek veren Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ülkemiz dış ticaret erbabının önünü açmak için uzlaşma müessesini getirdik. Bu alanda açılmış 100 bin dava dosyası vardı. Nisan ayında davaların birleştirilmesine imkan veren düzenleme ile 4 bin 500 dosyada uzlaşma sağlanmasını imkan tanıdık. Bu sayede 50 milyon TL kazanç sağlandı. Bu tablo gösteriyor ki uzlaşma için gelen dosyaların yüzde 90’ında başarı sağlamışız. Bu alandaki çalışmalarımız artarak sürecek.”

BÜROKRASİYİ AZALTTIK

Ayrıca Avrupa Birliği ile ortak taşıma sistemine geçildiğini de anımsatan Altunyaldız, bu sayede de sektörün 100 milyon Avro’ya yakın maliyet avantajının sağlandığını işaret etti. Altunyaldız  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca önünüzü açmak, bağlarınızı çözmek için Belgesiz Beyanname dönemi başlattık. Bu uygulama ile de bürokrasiyi azalttık, hızınıza hız kattık. İç ticarette Türk Ticaret Kanunu’ndaki düzenlemeler ise adeta ticarette Rönesans yaşanmasına neden oldu. Esnafa ve KOBİ’lere yönelik de önemli çalışmalara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.”

Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr