Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / HUFFINGTON POST: KANAL İSTANBUL DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

HUFFINGTON POST: KANAL İSTANBUL DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

HUFFINGTON POST: KANAL İSTANBUL DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK12.09.2013

Kanal İstanbul'la ilgili çalışmalar hızla sürerken, en saygın haber sitelerinden biri olarak kabul edilen Amerikan Huffington Post, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Site, Kanal İstanbul'u ilk sıraya yerleştirdi.

Huffington Post, "Türkiye Başbakanı Erdoğan, çılgın olarak adlandırılan projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak. Boğaz'a ikinci bir alternatif olacak. Boğaz Köprüsü'nden her yıl 50 bin gemi geçiyor. Bu kanalla risk de azalacak. Türkiye tarihinin en önemli projelerinden biri" diye yazdı. Çin-Ping Tan Sanat Müzesi Asya'nın en büyük sanat müzesi olarak, listenini ikinci sırasında yer aldı. HYPERLOOP adlı boru şeklindeki kapsülle, insanlar adeta istedikleri yere ışınlanması planlanan çalışma ise kendine 3. sırada yer buldu.

SKY CİTY 5. SIRADA YER ALDI

4. seçilen proje Uluslararası Uzay İstasyonu oldu. 15 ülkenin işbirliğiyle inşa edilen ve Alçak Dünya Yörüngesi'ne yerleştirilen Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli uzay araştırmaları tamamlanmak üzere. ÇİN'de temmuz ayında temeli atılan "Sky City" binası 838 metrelik yükseklikle dünyanın en yüksek binası olacak. Listeye 5. sıradan giren Sky City'nin döner kuleleri nedeniyle listeye alındığı belirtildi.

BİRÇOK ÜLKE RAHATSIZ

Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkenin, Kanal İstanbul Projesi nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadığına dikkat çekildi.

Kaynak :  Aktüel Deniz

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr