Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / AFRİKA AÇILIMI ARTARAK DEVAM EDİYOR

AFRİKA AÇILIMI ARTARAK DEVAM EDİYOR

AFRİKA AÇILIMI ARTARAK DEVAM EDİYOR22.08.2013
Türkiye ve Libya Sivil Havacılık yetkilileri, 19-20 Ağustos 2013 tarihlerinde Libya'nın başkenti Trablus'ta iki ülke arasındaki uçuşların ve sivil havacılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Libya Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Nasereddin SHABELLAIN başkanlığında Libya'da gerçekleştirilen müzakereler sonunda, dış dünyadan Libya'ya sefer yapan ülkeler arasında Türkiye'nin liderliği pekişmiş oldu.

İmzalanan Mutabakat Zaptı ile Türkiye'den Trablus'a haftalık 21 frekans (günde üç sefer), Bingazi'ye haftalık 14 frekans, Misurata ve Sabha'ya 7'şer frekans, Al Abrak ve Tubruk'a 3'er frekans tarifeli sefer yapma hakkı elde etti.

Diğer taraftan tarifeli kargo seferlerinde 4 kat yeni uçuş hakkı kazanılarak, Türk taşıyıcılarına haftada 28 frekans sefer yapma imkanı doğdu. Ayrıca, Libya'nın kargo taşımacılığında kendine has özelliklerinden dolayı kargo charter seferlerinde de tam liberal hükümler Mutabakat Zaptına eklendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ, Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasının ardından iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin Afrika açılımıyla elde edilen kazanımlarla artarak devam edeceğini açıkladı. Genel Müdür Bilal Ekşi "2012 yılı içinde toplam 63 müzakere gerçekleştirdik. Bu sayı bugüne kadar bir yıl içinde ulaşılan en yüksek sayıdır. Ayrıca, geçtiğimiz yıl 22 yeni ülkeyle İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladık.  Bu yıl üzerine 11 yeni anlaşma daha ekledik ve eklemeye devam edeceğiz. Türkiye'mize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ülkemizin 153 ülkeyle Hava Ulaştırma Anlaşması bulunmaktadır. Söz konusu anlaşmalar çerçevesinde ülkemizden dünya nüfusunun yüzde 98'ine doğrudan sefer yapma imkanı bulunmaktadır. SHGM tarafından yapılan Hava Ulaşım Anlaşmaları çerçevesinde, Türk hava yolu işletmeleri bugün itibariyle 103 ülkede 236 şehre tarifli seferler düzenlemektedir.

Yapılan bu görüşmeler ve anlaşmalar sayesinde,  ülkemiz dünyada en çok ülke ve nokta ile havayolu bağlantısı kurmada en üst sırada yer almaktadır.

Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr