Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / CEVA – IATA ARASINDA ÇEVRE ANLAŞMASI İMZALANDI

CEVA – IATA ARASINDA ÇEVRE ANLAŞMASI İMZALANDI

CEVA – IATA ARASINDA ÇEVRE ANLAŞMASI İMZALANDI21.08.2013
Global tedarik zinciri şirketlerinden Ceva, toplam hava trafiğinin yüzde 84’ünü temsil eden, 240 kadar havayolu şirketini bünyesinde bulunduran IATA (International Air Transport Association, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) ile havayollarında elektronik faturalama (e-AWB) anlaşması imzaladı.

Ceva, lojistikte gereksiz kağıt kullanımına son verecek bu anlaşma ile e-AWB kullanarak taşıma işlemlerini daha verimli, daha doğru ve daha hızlı çözecek.

Ceva ile IATA tarafından imzalanan bu anlaşma ile her yıl 7 bin 800 ton dokümantasyon alınan taşımacılık sektöründe gereksiz kağıt kullanımının önlenmesine yönelik çok büyük bir adım atıldı. Ceva yeni sürecin pilot uygulamasını New York, Atlanta, Londra ve Frankfurt merkezlerinde yapacak. Ceva, 2015 yılına kadar tüm dünyada 60’dan fazla ülkeyi kapsayan ağının tamamında kağıt kullanımına son verecek. Kağıtsız hava taşımacılığı ile Ceva, hata oranlarını ve maliyetleri azaltırken nakliye işlemlerinin verimliliğini, doğruluğunu ve hızını daha da arttıracak.

Ceva’nın Global Hava Satınalma Genel Başkan Yardımcısı Peter Baumgartner konuyla ilgili şunları söyledi; “IATA ile yapılan bu anlaşma tamamen kağıtsız hava taşıma ortamında çalışmaya doğru atılmış heyecan verici bir adımdır. İnanıyoruz ki, e-AWB kullanarak taşıma işlemlerini daha verimli, daha doğru ve daha hızlı yapabileceğiz ve aynı zamanda gereksiz kağıt kullanımına son vereceğiz. Ceva’ya ve müşterilerine çevresel yararlar sağlayacağız.”

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr