Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / TRANSCASPİAN FUARI BAKÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRANSCASPİAN FUARI BAKÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRANSCASPİAN FUARI BAKÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ15.08.2013
Transcaspian uluslararası taşımacılık, transit ve lojistik fuarı, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Musa Panahov’un katılımı ile 13-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi.

Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Musa Panahov, açılışta yaptığı konuşmasında, “Azerbaycan, uluslararası demiryolu bağlantısı, Bakü’de yeni bir havalimanı, Alat bölgesinde yeni bir uluslararası deniz limanı ve modern tersane inşaatları ile ülkenin büyüyen potansiyelini ispatlıyor” dedi.

Fuara, Azerbaycan Ulaştırma Bakanlığı, Azerbaycan Demiryolları, Devlet Hazar Taşımacılık şirketi ve Devlet Karayolları Taşımacılık Hizmetleri’nin yanısıra bazı özel firmalar da katılım sağladı. Azerbaycan devlet kurumlarının ağırlıkta olduğu fuarda lojistik ve ilgili sektörlerden 25 katılımcı stand açtı. Özellikle bölgesinden basın desteğinin yüksek olduğu Transcaspian’a Türkiye’den basın adına tek katılımcı, Aysberg oldu.

Oldukça modern ve işlevsel olarak tasarlanmış Bakü fuar alanında firma sayısı çok yüksek olmayan bir lojistik fuarı açan İngiliz ITE Grubu, bu yıl 3’üncü kez açıkladığı road&traffic başlıklı karayolu altyapısı ve toplu taşıma fuarının da katkısıyla kompakt ancak şık bir etkinlik gerçekleştirdi. Fuarın, 30 civarı firmanın yer aldığı ‘trafik’ kısmına özellikle uluslararası katılım iyiydi. Türkiye’den Asya Trafik Sinyalizasyon, Çesan Çevre Sağlığı San., Geoplas, Ortana Elektronik Yazılım, Proyapı Proje İnşaat, Boretech, Kentkart Ege Elektronik, Otokar, road&traffic fuarının katılımcıları arasında yer alırken, en fazla uluslararası katılım Türkiye’den gerçekleşmiş oldu.

Orta Asya’nın hızla gelişen ülkelerinin başında gelen Azerbaycan, dünya için önemli enerji kaynaklarına sahip. Petrol ve doğalgazını dünya pazarlarına ulaştırdıkça zenginleşen ve tüketimi artan ülkenin, lojistik endüstrisinin de aynı doğrultuda artması bekleniyor. Henüz taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin tamamına yakınını dışarıdan temin eden ülkede küçük ölçekli şirketlerin kurulmaya başlandığı görülüyor. Türk taşımacılık ve lojistik şirketlerinin de girmeye başladığı ülkede; liman, havaalanı ve karayollarının gelişimi kadar mevzuat ve uygulamalardaki iyileştirmeler de Azerbaycan adına umut veriyor.

Batılı ülkelerin Rusya ile rekabet içerisinde ve yoğun olarak ilgilendiği ülkede, çok hızlı bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin sergilendiği önemli mecralardan biri durumundaki fuarda Aysberg Grubu yayınlarından Kargo Haber başta olmak üzere Kasa, Taşımacılık Rehberi ve İngilizce yayınlanan Intermodal Dergisi büyük ilgi gördü. Yayınlarımız adına yaptığımız görüşmelerde Azeri taşımacıların Türkiye’ye yakın ilgi gösterdiğine tanık olundu. Filo, tesis altyapısı ve deneyim olarak Türkiye’nin 80’li yıllardaki düzeyinde olan Azeri taşımacılarının temel talebi; Türkiye’den ithal edilen ya da başka ülkelerden ithal edilip Türkiye limanları üzerinden Azerbaycan’a giden malların, Azerbaycan plakalı araçlarla taşınmasına izin verilmesi…

Kaynak:Kargo Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr