Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN KANAYAN YARASI

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN KANAYAN YARASI

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN KANAYAN YARASI12.08.2013
Konteyner sektörü zorlu pazar ikliminden düzelmeye çalışırken, önümüzdeki 3 yıl boyunca gelmeye devam edecek yeni gemiler, aşırı kapasite korkusunun olduğu yerde kalmasına neden oluyor.

Konteyner sektörü zorlu pazar ikliminden düzelmeye çalışırken, önümüzdeki 3 yıl boyunca  gelmeye devam edecek yeni gemiler, aşırı kapasite korkusunun olduğu yerde kalmasına neden oluyor.

CMA CGM Grubu Asya- Avrupa hatları Başkan Yardımcısı Nicolas Sartini, taşımacılık sektörünün iki ana pazarı Asya – Avrupa ve Transpasifik’in yoğun sezonuna girdiğini açıkladı.

Navlun oranları hakkında da konuşan Nicolas Sartini, özellikle Asya – Avrupa hattında oranların gereksiz bir şekilde düşüş gösterdiğini ifade etti. Navlun oranlarındaki dengesizlikten kimsenin kazançlı çıkmayacağını belirtti.

Maersk Line’ın Pazar ve Pazarlama Başkanı Vincent Clerk ise günümüz arzının taleple çok uyum dışında olmadığını söyledi.  Ancak önümüzdeki yıllarda yüzde 69’luk bir filo artışı görüleceğini ifade eden Clerk bu durumda arzın aynı oranda artmayacağını ve yeni çalışma alanlarının oluşacağını belirtti. Filo artışının alt yapıya baskı uygulayacağını bildiren Clerk, gemiler büyüdükçe onları işleyecek limanlarında inşa edilmesini ve kargo akışını sağlayan bütün alt yapının düzenlenmesi gereceğini ifade etti.

Herşeye rağmen Maersk, CMA CGM ve MSC geçtiğimiz günlerde Doğu – Batı pazarı için ortaklık kararı aldı. Kurulan ortak ağın ismi P3 olarak adlandırdı ve hizmet ve servis verişini en üst seviyeye çıkarmak için hazırlandı.

2,6 milyon TEU kapasiteli ile çalışacak olan P3 ağı, 255 gemi ve 29 rota ile Asya –Avrupa, Trans pasifik ve Trans Atlantik hatlarında çalışacak. Ağın müşterilere daha stabil, düzenli ve esnek hizmet sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr