Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BALO A.Ş UTİKAD ÜYESİ OLDU

BALO A.Ş UTİKAD ÜYESİ OLDU

 BALO A.Ş UTİKAD ÜYESİ OLDU02.08.2013
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın geçtiğimiz yıl ortağı olduğu Türkiye’nin en önemli intermodal taşımacılık projesi BALO A.Ş, UTİKAD üyeleri arasına katıldı.

UTİKAD’ın İzmir’de yapılan aylık yönetim kurulu toplantısında üyeliği onaylanan BALO A.Ş’nin  üyelik belgesi, Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin tarafından BALO A.Ş Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş’e verildi.

29 Temmuz 2013 tarihinde İzmir Hilton Otel'de gerçekleştirilen İzmir Üye Toplantısı’na  katılan Hüseyin İşteermiş, UTİKAD üyelerine BALO’nun yapısı,faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Toplantı da UTİKAD üyelerinin sorularını yanıtlayan Hüseyin İşteermiş, Eylül ayında ilk intermodal operasyonlarına başlayacak BALO’nun blok tren operatörü olarak ihracat ve ithalatçılara taşıma hizmetini, UTİKAD üyesi olan taşıma işleri organizatörleri üzerinden vereceğini dile getirdi.  Hüseyin İşteermiş, BALO konteynerlerının Türk ihracatçısına sağlayacağı navlun avantajı yanında daha fazla yük taşıma imkânı sunacağını da söyledi.

İlk etapta tedarik edilen 350 adet konteynerın, Avrupa’da Köln ve Münih terminalleri ile Türkiye’de, İzmir, Manisa, Ankara, Konya, Eskişehir ve Bandırma’daki operasyon merkezlerine, Hollanda Rotterdam üzerinden planlamasının yapıldığı bilgisini veren İşteermiş, “BALO logolu  45’HC PW konteynerler,  8 Eylül’de Manisa’dan hareket edecek” dedi.

ERKESKİN:“SİNERJİ YARATACAK”

Yapılanması ve hedefleri ile Türkiye’ye örnek bir şirket modeli sunan BALO’nun, üyeleri arasına katılmasından büyük memnunluk duyduklarını kaydeden UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Organizasyonun tek sivil toplum kuruluşu ortağı olarak BALO A.Ş, büyük  değer atfettiğimiz  bir projedir. Bu proje, Batı ve Orta Anadolu'daki yüklerin, Avrupa'ya, Avrupa’dan ithal edilen yüklerin Anadolu şehirlerine ulaştırılması, Türkiye'nin dış ticaret kapasitesinin artırılması açısından çok önemli bir girişimdir. Dernek olarak BALO projesini desteklemeye devam edeceğiz. BALO’nun aramıza katılması ise üyelerimiz arasında ve sektörümüzde önemli bir sinerji oluşacaktır” dedi.

Turgut Erkeskin:“Bu ay BALO A.Ş, Ankor Uluslararası Taşımacılık Konteyner Hizmetleri, Türkmen Grup Lojistik Hizmetleri A.Ş.,World Courier Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri ile Rahban Lojistik Nakliyat UTİKAD üyesi oldular. Ağustos ayı itibariyle üye sayımız 400’ü aştı. Sektörün en geniş katılımlı sivil toplum kuruluşu olarak UTİKAD, yeni üyeleriyle büyüyüp güçlenmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr