Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / HAKKARİ VE ŞIRNAK’A TİCARİ AMAÇLI GÜMRÜK KAPILARI GELİYOR

HAKKARİ VE ŞIRNAK’A TİCARİ AMAÇLI GÜMRÜK KAPILARI GELİYOR

HAKKARİ VE ŞIRNAK’A TİCARİ AMAÇLI GÜMRÜK KAPILARI GELİYOR01.08.2013
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hakkari’de Üzümlü ve Derecik, Şırnak’ta Gülyazı noktalarına bir gümrük kapısının açılacağını söyledi.

Kırşehir Ahilik Külliyesi Destek Protokolü İmza Töreni’ne katılan Hayati Yazıcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Suriye’deki olaylar nedeniyle gümrük kapılarının kapanmadığını belirten Yazıcı, Suriye’deki insani yardıma muhtaç bölgelere Kızılay ve İHH üzerinden yardım ulaştırıldığını dile getirdi.

Bu yardımları yapmak üzere yeniden bir sınır kapısı düzenlemenin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Yazıcı, “Bizim Irak’la Hakkari’de Üzümlü Derecik,Şırnak’ta Gülyazı dediğimiz noktalardan bir gümrük kapısı açılmasını başbakana sunacağız. Orda sınır ticaret kapıları oluşturulması bildiğimiz gümrük faaliyetlerinin olacağı anlamına gelmez orda sınır ticaretlerinin oluşturulmasını hedefliyoruz. İki tanesi Hakkari’de bir tanesi Şırnak’ta olmak üzere bir çalışmamız olacak. Bunlarla ilgili prosedürleri Türkiye Cumhuriyeti tamamladı. Sadece Irakla bir mutabakat imzalayarak iç hukuktan geçireceğiz ve bu çalışmamızı tamamlayacağız. Habur’un üzerinden ilave bir köprü iki yıldan beri peşindeyiz gerçekleştiremedik ama yaparız diye düşünüyorum.” dedi.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr