Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO GRUP LATİN AMERİKA’DAKİ LOJİSTİK AĞINI GÜÇLENDİRİYOR

GEFCO GRUP LATİN AMERİKA’DAKİ LOJİSTİK AĞINI GÜÇLENDİRİYOR

GEFCO GRUP LATİN AMERİKA’DAKİ LOJİSTİK AĞINI GÜÇLENDİRİYOR15.07.2013
Uluslararası ağını genişletmek ve Latin Amerika’daki varlığını güçlendirmeyi hedefleyen Gefco, Meksika’daki yeni merkezini açtı. Gefco bu adımıyla, önde gelen üreticiler ve otomobil tedarikçileriyle ayrıcalıklı iş ilişkileri kurarak endüstriyel bir grup olma pozisyonunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Meksika’daki iştirak, başkent Mexico City’de açıldı. Böylece Gefco, Arjantin, Brezilya ve Şili ile faaliyet gösterdiği Latin Amerika bölgesindeki varlığını da güçlendirdi.

Gefco Mexico’nun Genel Müdürü Gilles Cudia, Meksika’nın, genel olarak ticari faaliyetler ve özellikle de otomotiv sektörü açısından çok sıcak bir nokta olduğunu belirtti. Cudia,“Şimdi Arjantin, Brezilya ve Meksika olmak üzere üç ana ekonomiyi birbirine bağlayan geniş Latin Amerika ağımızla birlikte deniz aşırı ülkelerdeki hizmetlerimiz, bizi, endüstriyel müşterilere entegre ve kapıdan kapıya lojistik çözümler sunma konusunda benzersiz bir konuma oturtuyor” dedi.

Meksika, şu anda dünyanın en güçlü 14’üncü ekonomisi ve yıllık 3 milyon adetle, dünyanın en büyük dokuzuncu otomobil üreticisi konumunda bulunuyor. Otomotiv sektöründe hem üretici hem de tedarikçi olan tüm önemli oyuncuların bir veya birden fazla yerel üretim tesisi mevcut. Gilles Cudia, “PSA Peugeot Citroen ile 60 yıllık ortaklığı sayesinde Gefco, otomotiv lojistiği alanında benzersiz bir uzmanlığa sahiptir ve diğer sektörlere de bu entegre hizmetleri sunabilecektir” diye konuştu.

Gefco Meksika’nın en önemli amaçları arasında endüstriyel ve otomotiv sektörlerine hizmet veren bir grup olma pozisyonunu sağlamlaştırmak ve böylece bu sektörlerdeki önde gelen üretici ve tedarikçilerle iş ortaklıkları kurmak yer alıyor.

Gefco şu anda küresel tedarik operasyonlarını gerçekleştirdiği Mexico City yakınlarında bulunan, Toluca’daki uluslararası lojistik platformunun yönetimini devralma projesi üzerinde çalışıyor. Platform, Meksika içinde satın alınan otomotiv yedek parçalarının Porto Real (Brezilya) ve Palomar’deki (Arjantin) PSA fabrikalarına ulaştırılmasını sağlıyor.

Bu uluslararası lojistik platformu, entegre ve homojen bir süreçle küresel çapta standart haline gelmiş hizmet kalitesi sunuyor ve Gefco tarafından halihazırda yönetilmekte olan Fransa’daki Le Havre, Slovakya’daki Trnava, Çin’deki Şanghay ve Fransa’dan Rusya’ya (Kaluga) gönderim için Mulhouse-Sausheim gibi uluslararası merkezlerden oluşan ağı tamamlıyor.

Gefco Dubai ve Gefco Güney Afrika’nın kurulmasının hemen ardından açılan Meksika iştiraki, 2013 yılında kurulacak bir dizi yeni temsilciğin arasında yer alıyor. Bugün, Gefco Grup, 36 iştirak ve 70 iş ortağıyla çalışıyor ve 5 kıtada faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Kargo Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr