Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / OCAKDAN ALPORT LİMAN PROJESİ AÇIKLAMASI

OCAKDAN ALPORT LİMAN PROJESİ AÇIKLAMASI

OCAKDAN ALPORT LİMAN PROJESİ AÇIKLAMASI11.07.2013
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ALPORT liman projesinin çalışmalarının Taş Yapı Firması tarafından sürdürüldüğünü ve projeyi yakından takip ettiklerini söyledi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ALPORT liman projesinin çalışmalarının Taş Yapı Firması tarafından sürdürüldüğünü ve projeyi yakından takip ettiklerini söyledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçe gündemini meşgul eden ALPORT liman projesinin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ALPORT Liman projesi hisselerinin Taş Yapı Firmasına devir edildiğini hatırlatan Ocak, çalışmaların firma tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Proje ile ilgili nihai kararı Ulaştırma Bakanlığının vereceğini bu konuda firmadan çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını belirten Ocak, "Bildiğiniz gibi Alaplı ALPORT limanı hisseleri Taş Yapı Firması tarafından alındı.

Firma yetkililerinden elde ettiğimiz bilgilere göre şu anki aşamada liman için çalışmaların devam ettiğini, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşüldüğünü, bu konuda eksik olan varsa onlarla ilgili firmaya geriye dönüleceğini dosyanın incelendiğini ALPORT limanın yapımı konusunda en son kararın Ulaştırma Bakanlığından çıkacağı belirtildi. Bununla ilgili sonuç hakkında bizlere bilgiler verilecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bölgemize yaptığı ziyarette firma yetkilileri tarafından oradaki liman alındaki fotoğraflar ve çıkan haberler bir dosya halinde sunulmuş. Alaplı'da son zamanlarda gündem de olan liman yapılamaz yönünde endişelerden dolayı da bakana dosya sunulmuş. Biliyorsunuz Filyos limanı da gündem de ama Alaplı'ya da liman yapılamaz diye bir endişe yok, yalnız gerekli izinlerin yanı sıra firmanın kendi fizibilite yapısı da buradaki maddi boyutlarla ölçülüyor. Çünkü biliyorsunuz ki liman ile ilgili yatırım yapacak firmaların 5'te bir oranında ki bütçelerini göstermeleri gerekiyor. Burası 150 milyon dolara yapılacaksa 30 milyon dolar sermayenizi ibraz etmeniz gerekiyor. Firmanın maddi imkanları belli bu konuda sıkıntılarının olmadığını belirttiler. Bizde oda olarak firma yetkililerine teşekkür ettik. Bizde Alaplı kamuoyu olarak bu projenin her zaman arkasında olduğumuzu, bize düşen görev yaparsa yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Onlarda bize teşekkür ettiler. Memnun oldular yani sonuçta bir şirkete devir olduğu halde olaya kayıtsız kalmadığımızı söylediler. Biz oda olarak ilçemizde kim yatırım yapacaksa her zaman yanındayız, üzerimize düşen görev varsa yapmaya da hazırız. Biz bu konuyu yakından takip ediyoruz. Liman ile ilgili gelişmeler olduğunda Alaplı kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr