Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İZMİR VE BRİNDİSİ KARDEŞ LİMAN OLDU

İZMİR VE BRİNDİSİ KARDEŞ LİMAN OLDU

İZMİR VE BRİNDİSİ KARDEŞ LİMAN OLDU09.07.2013
TCDD İzmir Liman İşletmesi ile İtalya Brindisi Liman arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

TCDD İzmir Liman İşletmesi ile İtalya Brindisi Liman arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı I.Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün,  TCDD Limanlar Daire Başkanı Nevzat Güner, Alsancak Liman İşletme Müdür Yardımcısı Birol Bafra, Haydarpaşa Liman İşletme Müdürü Emin Gemici ve İtalya Brindisi Limanı adına Prof. Dr. Hercules Haralambides’in yanı sıra sektörden temsilciler katıldı.

İmza töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Türkiye ve İtalya arasında ticaretin uzun yıllardır iyi seviyelerde olduğunu ve son yıllarda artış kazandığını bu anlaşma ile daha da artmasını umduklarını söyledi. Ayrıca Prof. Dr. Hercules Haralambides’in kendisinin öğretim görevlisi olduğunu belirtirken kendisiyle böyle bi anlaşma yapmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’nın ardından İtalya Brindisi Limanı adına söz alan Prof. Dr. Hercules Haralambides, Brindisi Limanının genel özelliklerinden bahsederken, aynı zamanda limanın stratejik önemi olduğu Doğu-Batı Akdeniz ile Adriyatik denizlerinin ortasında yer aldığını anlattı. Limanın havayolu, karayolu ve denizyolunu birbirine bağladığının belirten Prof.  Haralambides, Grimaldi Denizcilik tarafıdan düzenli Ro-Ro seferinin düzenlendiğini, kruz seferleri için ise Royal Caribbean ve MSC ile görüşme halinde olduklarını söyledi. Brindisi Limanı’nın tanıtımının ardından imza törenine geçildi.

TCDD İzmir Liman İşletmesi ile İtalya Brindisi Liman’ı işbirliği anlaşması imzasından önce konuşan TCDD Limanlar Daire Başkanı Nevzat Güner, TCDD İzmir Limanı’nın 300 milyon dolarlık bütçe ile geliştirilmeye başlanıldığını ve bu anlaşmanın ardından geliştirilmenin anlaşmaya da uygun şekilde yapılacağını açıkladı.

TCDD İzmir Liman İşletmesi ile İtalya Brindisi Liman’ı işbirliği anlaşması imzalanmasının ardından İtalya Brindisi Limanı adına bulunan Prof. Dr. Hercules Haralambides, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ileTCDD Limanlar Daire Başkanı Nevzat Güner’e hediye taktim etti. Hediyelerin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr