Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / GAZİANTEP İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ

GAZİANTEP İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ

GAZİANTEP İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ08.07.2013
Nakıboğlu, "5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bacaları da tütmeye başlarsa bizi kimse tutamaz. Hedefimiz ihracatta ilk dört arasında yer almak" dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, ihracatta ilk 4 il arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, 5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların da faaliye geçmesiyle bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

Türkiye'de en fazla ihracat yapan iller arasında Ankara'nın ardından 6. sırada bulunan Gaziantep, yılın ilk 6 ayında Çin'e ihracatını yüzde 114, Suriye'ye ise yüzde 391 artırdı.

Avrupa, Amerika ve Orta Asya pazarında da payını artıran kentten halı, kimyasallar, gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri ihraç ürünlerinin başında geliyor.  İşadamları, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen 3 milyar 143 milyon 889 bin dolarlık ihracatı yeterli görmüyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, organize sanayide fabrika sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.

Yeni fabrikalarla ihracatın daha da artacağına inandığını dile getiren Nakıboğlu, "5. organize sanayide 6 ay sonra fabrikalar çalışmaya başlayacak. 5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bacaları da tütmeye başlarsa bizi kimse tutamaz. Hedefimiz, ihracatta ilk dört arasında yer almak" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık da kentin büyümeye devam ettiğini, ihracatın artırılması için oda olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, "Dünyada  girişimci aranıyor. Girişimcilerden ilimizde çok sayıda var. Gaziantep koşmayı seviyor, şimdi daha hızlı koşacak" diye  konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ise kentin üretimden ihracata, yatırımdan istihdama ekonominin kalbinin attığı önemli merkezlerden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyümesi için daha fazla ihracata ihtiyacı olduğuna işaret eden Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Yılın ilk yarısında ihracatta başarılı bir performansa imza attık ancak ulaştığımız bu seviyenin yeterli olmadığını biliyoruz. Amacımız, 2023 yılında Gaziantep'i 30 milyar dolar ve Türkiye'yi 500 milyar dolar ihracat hedefine taşımak. Bu hedeflerimizi yakalamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Gaziantep ihracatçısı iyi yolda ve her geçen gün ihracatını katlıyor."

Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı (GAPGİAD) Taner Özdurak da sanayicilerin dünyanın dört bir yanını Gaziantep'in organize sanayi bölgesi ve serbest bölgesi gibi kullandığını kaydetti.

Kaynak:Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr