Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÇOBANTUR, 450 ÇALIŞANI VE MÜŞTERİLERİYLE BÜYÜK BİR AİLE

ÇOBANTUR, 450 ÇALIŞANI VE MÜŞTERİLERİYLE BÜYÜK BİR AİLE

ÇOBANTUR, 450 ÇALIŞANI VE MÜŞTERİLERİYLE BÜYÜK BİR AİLE24.06.2013
Kurulduğu tarihten bu yana yenilikçi yapısını çalışanlarından ve müşterilerinden gelen öneriler ile destekleyen Çobantur, güçlü finansal yapısı, özmal araç sayısındaki artış ve nitelikli insan gücü ile Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu lojistik pazarlarında istikrarlı bir büyümeyi hayata geçirdi. Çobantur Filo Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu, 450 çalışanı ve müşterileriyle birlikte büyük bir aile olduklarının altını çiziyor.

Çobantur’un kuruluşundan günümüze kaydettiği aşamaları özetler misiniz?

BOLTAS GmbH.’nin 1978 yılında  Almanya’ da faaliyete geçmesinden sonra Çobantur Nakliyat Tic.Ltd. Şti, 1982’de Türkiye’de lojistik alanında hizmet vermeye başladı. Kurulduğu tarihten bu yana yenilikçi yapısını çalışanlarından ve müşterilerinden gelen öneriler ile destekleyen firmamız, güçlü finansal yapısı, özmal araç sayısındaki artış ve nitelikli insan gücü ile Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu lojistik pazarlarında istikrarlı bir büyüme katetti. 2012 yılında Almanya Krefeld ve Slovenya’da depo, Romanya’da Bükreş ofisimizi açan firmamız aynı zamanda U-Transport firmasını da bünyesine kattı. Şuan 450 çalışanımız ve müşterilerimizle birlikte büyük bir aileyiz.

TEK SEFERDE 26 TON YÜKLEME AVANTAJI

Çobantur olarak verdiğiniz lojistik hizmetlerinden bahseder misiniz?

Çobantur-Boltas, özmal araçları, depoları ve güçlü acenta ağıyla müşterilerine özel kara, hava, deniz, proje ve yurtiçi lojistik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. Türkiye, Almanya, İtalya, Fransa, Macaristan ve Romanya’daki yerleşik ofislerimizle müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak şekilde karayolu taşıma hizmetleri veriyoruz. Ayrıca geçen sene aldığımız kararlar doğrultusunda Avrupa karayolu sefer sayılarımızı arttırdık. Özellikle Romanya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek ülkeleri için parsiyel ve komple taşımalara yoğunluk verdik.

Türkiye’de İstanbul Erenköy, Kocaeli Dilovası, Kemalpaşa’da İzmir gümrüklerine bağlı gümrüklü ve gümrüksüz yurtdışında ise Almanya, İtalya, Fransa, Romanya, Macaristan ve Slovenya’da bulanan depolarımızda gümrüklü - gümrüksüz depolama hizmetleri veriyoruz. Almanya Duisburg ve yakın bölgelere olan sevkiyatlar için Swap Body araçlarımız ile tek seferde 26 ton yükleme avantajı sunuyoruz.

Firmanızı sektördeki diğer firmalardan ayıran, farklı kılan özelliklerden bahseder misiniz? Çobantur’un sektördeki yerinden bahseder misiniz?

Çobantur, yaptığı işi severek, özveriyle yapan Avrupa ve Türkiye’de merkezi bulunan köklü bir firma. Aile bireylerinin de içinde bulunduğu profesyonel ekibimizle beraber hizmet veriyoruz. Müşterilerimizi de ailemizin bir parçası olarak görüyoruz ve onların ihtiyaçlarını en doğru şekilde tespit etmek için gerekli tüm bilgi ve birikimlerimizi paylaşıyoruz. Bunu yaparken güveni, dürüstlüğü ve samimiyeti ön planda tutuyoruz.

PROJE TAŞIMACILIĞI CİDDİ BİR İŞ

Proje Lojistiği ve Ağır Yük Lojistiği konularındaki faaliyetleriniz ve görüşleriniz nelerdir?

Proje taşımacılığı ciddi sorumluluk ve dikkat gerektiren bir iş. Taşıma esnasında tahmin edilemeyen birçok problemle karşılaşmak mümkün. Taşıma yapılacak malzeme veya ürünün cinsi, ağırlığı ve ölçüleri çok önemli.  Çünkü yanlış alınan bir bilgiyle yapılan masraflar  çok ciddi rakamlara çıkabilir ve teslim süreleri uzayabilir. Bunun dışında kullanılacak güzergâhın da önemi de var.  Bu sebeple firmamızda önce hangi güzergâhların kullanılacağını  ne kadar masraf olabileceği ve ne kadar zaman alabileceği  daha proje aşamasındayken etüt ediliyor ve yol izin süreleri için gerekli makamlardan özel izinler alınıyor. Söz konusu yükün özelliğine göre kara – deniz, deniz-deniz, kara-uçak gibi tüm taşıma şekillerini kullanıyoruz. Nehir güzergâhı ile taşıma yaptığımız projeler de mevcut.

Kaynak:Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr