Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL TRANSPORT LOGİSTİC, MÜNİH’E ÇIKARMA YAPTI.

EKOL TRANSPORT LOGİSTİC, MÜNİH’E ÇIKARMA YAPTI.

EKOL TRANSPORT LOGİSTİC, MÜNİH’E ÇIKARMA YAPTI.18.06.2013
Avrupa’nın en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi Ekol Lojistik, taşımacılık ve lojistik sektörüne yön veren en önemli fuar olan ve bu yıl 4-7 Haziran tarihleri arasında Almanya Münih’te düzenlenen Transport Logistic 2013 Fuarı’nda dünya devleri ile bir araya geldi

Avrupa’da 7 ayrı milletten bin 200 Avrupalı çalışanı bulunan Ekol, 4-7 Haziran tarihleri arasında Münih’te gerçekleşen Transport Logistics 2013 Fuarı’na yaklaşık 300 metrekare bir stant ile katılarak fuarda Türkiye’den en büyük hacimle yer alan firma oldu.

Fuar’da Ekol standını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, “Türk lojistik sektörünün dünyada geldiği noktayı oldukça sevindirici buluyorum. Ekol’ün buradaki temsili, büyüklüğüne ve ülkemize yakışır şekilde oldu. Sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Avrupa’daki önemli müşterileri ve Almanya’nın önde gelen bürokratlarının katılımı ile Münih Kempinski Otel’de bir davet vererek iş ortakları ile bir araya gelen Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Avrupa’daki yatırımlar Ekol’ün en önemli kilometre taşlarını oluşturmaktadır. İlk olarak 1996 yılında Ekol Almanya ile başlanan Avrupa atılımlarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, amacımız Avrupa’da lojistik denince akla gelen ilk 5 markadan biri olmaktı. Ve bugün gelinen noktada gerek son dönem yatırımlarımız gerekse Avrupa Çevre Ödülü gibi uluslar arası ödüllerimiz ile bu amacımıza hızla yaklaşmaktayız. Depo ve araç yatırımları ile 20 milyon € ilave yatırım yapılması planlanan tüm Avrupa’da yatırımlarımızdan 2013 yılında 75 milyon € civarında ciro beklentimiz bulunuyor. Transport Logistic Fuarı’nda böylesine etkin bir katılım ile var olmamız şirketimiz, sektörümüz ve ülkemiz adına gurur vericidir.”

Avrupa’da adım adım büyüyen bir dev

Avrupa’da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Ekol Lojistik, ilk olarak 1996 yılında Ekol Almanya ile başladığı Avrupa yolculuğuna, 2011’de Ekol Romanya ve Ekol İtalya ile devam etti. Ekol, 2012 yılında ise; Ekol Bosna, Ekol Fransa, Ekol Yunanistan ve Ekol Ukrayna’da gerçekleştirdiği yatırımları ile Türkiye merkezli bölgesel ve çok uluslu bir oyuncu olma yolunda Avrupa’nın 7 ülkesinde şirket satın almaları, ortaklıklar ve kendi kurduğu şirketleri ile büyümeye devam etti. Ekol, 2013 yılına da hızlı bir giriş yaparak, Belçika’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Transuniverse Group’un Türkiye’deki şirketi Transuniverse Nakliyat ve Lojistik Ticaret AŞ’yi bünyesine katarak büyümesini sürdürdü.

Ro-Ro hattı kuruldu

Bu büyüme ile paralel olarak özellikle Avrupa’daki uluslararası müşterilerine sürdürebilir ve rekabetçi hizmetler sunmak üzere yine 2013 yılında Ro-Ro hattını kurarak yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Ekol, en son teknolojiye sahip, her biri 240 treyler kapasiteli, isimleri Hatche, Paqize ve Qezban olan modern Ro-Ro gemileri ile haftanın üç günü karşılıklı seferlerini İstanbul-Trieste limanları arasında gerçekleştirmeye başladı.

Kaynak:Lojistürk
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr