Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEK OKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEK OKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEK OKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU14.06.2013
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu 4.dönem mezunlarını 13 Haziran Perşembe günü Hıdiv Kasrı'nda gerçekleşen kep atma töreniyle verdi.

Beykoz Hidiv Kasrı'nda gerçekleşen törene Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümleri öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Öğrencilerin sevinçlerine, öğrenci velileri de yoğun katılımlarıyla ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törenin ardından yapılan sunumda; Okulun TÜRLEV tarafından vakıf amaçları doğrultusunda kurulduğu, sektöre kalifiye eleman yetiştirmek için 2008 yılından bu yana Türkiye'de 13 programda %80 doluluk oranıyla eğitim alanı olarak bir ilki gerçekleştirdiği ve yurtdışı eğitim stajlarına da olanak tanıdığı aktarıldı.  Ayrıca Beykoz Üniversite'sinin de alt yapısının oluşturulmaya başlandığı bilgisi de verildi.

Bu yıl yüksek okul birincisi olan Neşe Erdoğan'da törende yaptığı kısa konuşmayla sevincini paylaşmasının ardından söz alan yüksek okul müdürü Prof. Dr. Ahmet YÜKSEL'de yaptığı konuşmada, 2013 mezunlarına hitaben; ''Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e Yüksekokul Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen başta olmak üzere emeği geçen herkesi minnet ve şükran duygularımı sunuyorum,buradan tüm gençlerimize söylemek istiyorum ki; demokrasinize aşık olun, öncelikli amacınız Türk istiklal ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak olsun. Atatürk'ün size emanetleri var bunları koruyun. Ailenize, vatanınıza, milletinize ve dünyaya hayırlı evlatlar olun. Allah hepinizin yolunu açık etsin'' dedi.

Yüksel'in ardından Yüksekokul Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen'de söz alarak; '' Bu kürsüye ne zaman çıksam heyecanıma engel olamadan sizlere hitap etmek  hayatımda yaşadığın en mutlu ve heyecanlı anlardır diyebilirim. Bugün buradan mezun olan bireyler bu ülkenin geleceği ve aydınlık yüzüdür. Artık onlara değerli meslektaşlarım diyebilirim. 2023'te ülkenin ekonomik kapasitesi üç kat artacak bu da lojistik sektörünün aynı oranda büyümesini beraberinde getirecektir. Bu ülkeyi sizler kalkındaracaksınız. Bundan sonra ki yaşantınızda başarılarınızın daim olmasını diliyorum'' dedi.

Beykoz Belediye Başkanı  Yücel Çelikbilek' te törende öğrenci ve ailelerin sevincine ortak oldu. Çelikbilek konuşmasında; '' Bu kürsüye bende dört senedir çıkıyorum. Aynı heyecanları bende yaşıyorum ve inanıyorum ki bu ülke insanının başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Gelecek sizin, ülke sizin.. Ömrünüz uzun olsun'' diyerek iyi dilek temennilerinde bulundu.

Törende son olarak kürsüye Beykoz Kaymakam'ı Süleyman Erdoğan davet edildi. Erdoğan yaptığı konuşmada gençlerin çalışma disiplinlerinin önemi üzerinde dururken, ''dürüstlük, insan sevgisi, yaradan sevgisi, çevre sevgisi bir insanda olmalı, iş disipli olmalı yoksa onlarca diploma alsak bir geçerliliği olmaz. Ülkemize artı değerler üretmeyi ihmal etmeyin, aranıza duvarlar örmeyin, köprüler kurun. Birbirinizi iyi anlayın, bu ülkenin yarınları parlak. Anne ve babalarınızı unutmayın, onları yakışık olmayan durumlar içerisine sokmayın, Onlar bizim en önemli varlıklarımızdır, kıymetlerini bilelim'' dedi.

Tören sonunda okul birincisi Neşe Erdoğan okulun yaş kütüğüne birincilik plaketini çakarken diploma ve ödüllerini Beykoz Kaymakamı Erdoğan'ın elinden aldı.

Okulu ikincilikle bitiren Ayça Aşuroğlu ve okul üçüncüsü Ersin Demir'de Mezuniyet diplomaları ve plaketlerinin yanında Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

Kaynak:Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr