Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BALO’DAN DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINDA ÖNEMLİ ADIM

BALO’DAN DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINDA ÖNEMLİ ADIM

BALO’DAN DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINDA ÖNEMLİ  ADIM06.06.2013
Anadolu ihracatçısının yüklerinin Avrupa’ya demiryolu ile ulaştırmak amacıyla kurulan BALO -Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş ilk  anlaşmasını Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH ile imzaladı.
 
Anlaşmaya göre,Avusturya Devlet Demiryollarının (ÖBB Holding AG), demiryolu ile yük taşımacılığı şirketi olan Rail Cargo Avustria Group’a (RCA) bağlı ve Avrupa genelinde lojistik hizmeti veren Express-Interfarcht BALO’ya Kapıkule’den itibaren blok tren hizmeti sağlayacak.
 
Almanya’nın Münih kentinde iki yılda bir yapılan “Transport Logistic” Fuarında, Rail Cargo Austria Group standında 5 Haziran 2013 tarihinde, Express Interfracht Başkanı Zoltan POTVORSZKİ ve Birinci Başkan Yardımcısı Drs. Erik Regter, BALO -Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar adına Yönetim Kurulu Üyesi ve UTİKAD  Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ile  Genel Müdür Hüseyin İşteermiş imzaladı.
 
Türkiye’nin uluslararası taşımalarında demiryolunun payını arttırma, çevreci ve ekonomik taşıma modelleri geliştirme hedefi ile kurulan BALO, Express Interfracht firması ile yaptığı bu işbirliği ile Türkiye ile Orta ve Batı Avrupa ülkeleri arasında 45’ HC konteynerler ile demiryolu yük taşımacılığını başlatmış olacak.

 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr