Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ULAŞTIRMADA YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

ULAŞTIRMADA YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

 ULAŞTIRMADA YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR05.06.2013
Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Şurası oluşturulacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, "Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Şurası Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle ulaştırma, denizcilik, haberleşme, havacılık ve uzay teknolojileri sistem ve hizmetlerinin ülke ihtiyaçlarına uygun olarak tesisi ve geliştirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenecek Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Şurasının oluşumu, çalışma usul ve esasları ile bunlara ilişkin diğer hususları düzenlendi.

 Şura ile yurt içinde ve yurt dışında oluşan bilgi, birikim ve yeniliklerin paylaşılmasına ve yaygınlaştırılmasına zemin hazırlamak, sektörlerde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri belirlemek, sektörel stratejilerin oluşturulmasına yardımcı olacak kararları almak, bakanlık, bakanlık kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında daha güçlü işbirliği amacıyla tavsiyelerde bulunmak hedeflendi.

 Şura, şura üyeleri, kurul, şura yönlendirme komitesi, çalışma grupları ile davetlilerden oluşacak. Şuranın başkanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olacak.

 Kurulun başkan ve üyeleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından belirlenecek. Kurul; 1 üye bakanlıktan, 1 üye bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarından, 1 üye bakanlığın ilişkili veya diğer kamu kuruluşlarından, 1 üye sivil toplum kuruluşları veya uzman bilim ve işadamlarından, 1 üye de akademisyenler arasından olmak üzere toplam 7 üyeden oluşturulacak.

Kurul oy çokluğu ile karar alacak.

-Şuranın yapılma zamanı

Şura, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanının uygun gördüğü tarihler arasında en geç 5 yıl da bir yapılacak.

 Şura, ülkenin ve toplumun ulaştırma, denizcilik, haberleşme, havacılık ve uzay teknolojileri alanlarındaki ihtiyaç ve beklentilerini ortak akıl yolu ile belirlemeye yarayan tavsiye niteliğinde kararlar alacak.

Bu yönetmelikle, 3 Kasım 1985 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Ulaştırma Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak:Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr