Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TURKİSH CARGO BAŞKANI ALİ TÜRK’TEN UTİKAD’A ZİYARET

TURKİSH CARGO BAŞKANI ALİ TÜRK’TEN UTİKAD’A ZİYARET

TURKİSH CARGO BAŞKANI ALİ TÜRK’TEN  UTİKAD’A ZİYARET04.06.2013
Turkish Cargo Başkanı Ali Türk ve beraberindeki heyet UTİKAD’ı ziyaret etti.Ziyaret sırasında yapılan toplantı da havayolu yük taşımacılığındaki gelişmeler ve UTİKAD gündeminde yer alan konu ve sorunlar görüşüldü.

Turkish Cargo Pazarlama Satış Türkiye Müdürü Ömer Faruk Kılıç,Kargo Operasyonel Kontrol ve Gelişim Müdürlüğü yetkilisi Adnan Karaismailoğlu  ve İstanbul Kargo Müdürlüğü yetkilisi  Mustafa Asım Subaşı ile UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nil Tunaşar, Yönetim Kurul Üyeleri Hacer Uyarlar, Mehmet Ali Emekli, Arif Badur ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un katıldığı toplantıda, Turkish Cargo Başkanı Ali Türk, hava taşımacılığında uygulanmaya konulan  e-konşimento sistemine geçiş süreci ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

UTİKAD üyesi  hava kargo acentelerinin e-konşimento uygulaması konusunda çalışmaya başladıkları bilgisini veren Ali Türk, sistemle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu sistemin uygulanmasıyla hava kargo acentelerinin iş yükü azalacak. Yükleme ve konşimento bilgileri havayolu şirketlerine daha kolay ve manuel işleme gerek kalmadan iletilmesi sağlanacak ve bu sistemi uygulayan hava kargo acenteleri evrak kabulde daha hızlı işlem yapabilecekler. Ayrıca bu sayede hava kargo taşımacılığındaki veri kalitesinin artmasına da katkıda bulunulmuş olacak.”

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, sistemin tüm hava kargo acenteleri tarafından kullanılmaya başlamasına yönelik olarak Turkish Cargo tarafından yapılacak duyurunun ardından sistem hakkında UTİKAD üyelerine bilgilendirme yapacaklarını ve sistemin geniş kapsamlı olarak kullanılmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Atatürk Hava Limanı’ndaki hava kargo acentelerin ofislerinin de bulunduğu kargo terminalinin boşaltılacak olması ve bu ofislerin yeni inşa edilecek THY kargo terminali içerisinde oluşturulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıda, hava kargo acentelerinin bu ofislerin oluşturulmasındaki beklentileri de dile getirildi.

Toplantıda ayrıca, THY tarafından uygulanmakta olan teşvik sistemi listelerindeki rakamların, virgülden sonraki hane sayısının standart olarak 2 hane olarak uygulanmasına ilişkin UTİKAD’ın talepleri de iletildi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr