Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL İKİNCİ ÇİN-AVRUPA BAĞLANTISI BAŞLATTI

DHL İKİNCİ ÇİN-AVRUPA BAĞLANTISI BAŞLATTI

 DHL İKİNCİ ÇİN-AVRUPA BAĞLANTISI BAŞLATTI24.05.2013
Singapur Mayıs 2013: DHL Global Forwarding, , Avrupa ve Asya'da ki deniz ve karayolu taşımacılığı hizmetlerine ek bugün  özellikle Chengdu merkezli müşteriler için yeni bir bağlantı oluşturdu.

DHL Global Forwarding bu yeni bağlantısının güzergahı Kazakistan üzerinden olacak  ve Malaszewicze, Polonya'da ki DHL'in intermodal hub üzerinden Çin'in Batı Koridoruna demiryolu hattı boyunca devam edecek. Avrupa'ya her Cuma Chengdu dan kalkış olacak.

Asya Pasifik, DHL Global Forwarding CEO'su  Kelvin Leung, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Müşterilerimizin bu bölgeye ilgileri önemli ölçüde artmıştır Shanghai’dan   Demiryolu  ve karayolu çok modlu hizmetini   2011 yılında başlatmıştık. Bu bizim artan talebi karşılamak için değil, aynı zamanda gelecekteki talebe kendimizi hazırlamak için ve bu hizmeti geliştirmeye yöneltmek için ilk adım oldu.

"DHL Malaszewicze, Polonya bizim intermodal hub üzerinden Çin'e  düzenli, günlük tren kalkışı sunan tek iletici idi. "Şimdi, Batı Koridoru boyunca ek haftalık hizmet için Çin ve Avrupa  arasında daha fazla kapasite sunabiliyoruz. Chengdu elektronik, makine , ilaç, kimya, metalurji ve işlenmiş gıda üretimi açısından  batı Çin'in en önemli dağıtım merkezlerinden biridir. Kentin önümüzdeki on yıl içinde Çin'in ekonomik merkezlerinden biri olması bekleniyor.”dedi.

Çin, DHL Global Forwarding Ceosu Steve Huang, ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Chengdu ihracatı %30'dan fazla 2011 tarihinden itibaren, 2012 yılında 23 milyar Euroyu aştı ve elektronik ve otomotiv sektörlerinde kendi çok uluslu birçok müşterimiz var  Özellikle Çin  ve Avrupa Asya'yı birbirine bağlayan bizim çok modlu portföyü geliştirmeyi çalışırken  Chengdu Şangay sonra bu nedenle bizim için seçim hedefi oldu.

DHL'in Demiryolu / karayolu çok modlu hizmeti  maliyet tasarrufu ile hava taşımacılığı için  fiyat açısında ciddi bir rekabet oluşturuyor.

 "Bizim Demiryolu / karayolu çok modlu hizmetimizde bugüne kadar elektronik, otomotiv gibi değeri yüksek teknoloji ürünleri, odaklanmıştık. Şimdi ise kimyasallar, yedek parça ve beyaz eşya sektörlerinide katarak   daha yeni çözümler geliştiriyoruz. Çin'e ek olarak,  yakın gelecekte, Japonya ve Kore gibi önemli bölgeleride , dahil ederek  bu hizmetin kapsamı genişletmeyi düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr