Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / SANAYİCİLER LOJİSTİK SORUNLARINI KONUŞTU

SANAYİCİLER LOJİSTİK SORUNLARINI KONUŞTU

 SANAYİCİLER LOJİSTİK SORUNLARINI KONUŞTU10.05.2013
Sanayicilerin lojistik sorunlarının çözümüne yönelik fikir ve öneriler, Kocaeli’de 'Kartepe 1'inci Lojistik Sempozyumu'nda ele alındı.

Sanayicilerin lojistik sorunlarının çözümüne yönelik fikir ve öneriler, 'Kartepe 1'inci Lojistik Sempozyumu'nda ele alındı. TCDD Yük Müdür Yardımcısı Mustafa Kıyılıoğlu, Kocaeli'nin sanayide yoğunlaşması nedeniyle lojistik merkezi olduğunu ve bölgeye yapılacak yatırımlara bağlı olarak lojistiğin uluslararası ölçeğe taşınabileceğini söyledi.

Kartepe Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleşen sempozyuma Cengiz Topel Havalimanı Müdürü Hakan Çelik, TCDD Yük Müdür Yardımcısı Mustafa Kıyılıoğlu, TCDD Şube Müdür Yardımcısı Burhanettin Sarı, Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Derya Saatçioğlu, Firigolog A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altunel, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Özçelik, Köseköy Lojistik ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Küçük konuşmacı olarak katıldı.

Kocaeli Lojistik Üssü

Kocaeli'nin lojistiğin merkezi olduğunu söyleyen TCDD Yük Müdür Yardımcısı Mustafa Kıyılıoğlu, konuşmasına söyle devam etti:

"Sanayinin burada yoğunlaşması nedeniyle genel anlamda 'Kocaeli tüm lojistiğin merkezi' diyebiliriz. Gelişmelere ve buraya yapılacak yatırımlara bağlı olarak uluslararası ölçeğe taşınabilir. Kocaeli lojistik anlamında İstanbul ile paralel gidiyor. Çok fazla bir eksikliği yok ve genişleme paylarını lojistik alanlarda bırakmaları gerekiyor. Ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Bir araç girdiğinde yol 2- 3 saat kapanıyorsa, planlamaları ona göre yapmak lazım. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren Projesi bizi kısa süreli kesintiye uğrattı. Önümüzdeki birkaç ay sonra yollarımız açılarak eski haline dönecek."

Okul ile sektörün iç içe olması gerekiyor

Lojistik okullarda en büyük sorunun sektörle iç içe olmaması olduğunu belirten Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Derya Saatçioğlu da şunları söyledi: "1999'da lojistik bölümü açıldı. Okulların kendi kalitelerini arttırmaları gerektiğine inanıyorum. Eğitimci sıkıntımız var. En önemli sorun, bu okulların sektörle iç içe olması gerekiyor. Sektörle iç içe olmayan lojistik okulu öğrencilerinin çok verimli ve başarılı olacağına inanmıyorum. Temel sorunun bu olduğunu ve bunun biran önce çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk yedi yıl öğrencilerimiz hiç açıkta kalmadı ve hepsi iş buldular. Şu anda lojistik mezunları yine iş buluyorlar ama, İngilizce başta olmak üzere yabancı dil bilen öğrenciler daha çok tercih ediliyor.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr