Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SHGM BİR ÜLKEYLE DAHA ANLAŞMA İMZALADI

SHGM BİR ÜLKEYLE DAHA ANLAŞMA İMZALADI

SHGM BİR ÜLKEYLE DAHA ANLAŞMA İMZALADI09.05.2013
Türkiye ile Kosta Rika arasında son yıllarda geliştirilen ilişkiler doğrultusunda yeni bir adım daha atıldı ve iki ülke arasında Sivil Havacılık Mutabakat Anlaşması imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kosta Rika Cumhuriyeti Turizm Bakanı Allan Flores Moya tarafından İzmir’de imzalanan Sivil Havacılık Mutabakat Anlaşması’yla hem iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi hem de turizm ve yatırım alanlarında yeni açılımlar gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İmza töreninde hazır bulunan Kosta Rika Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Serhan Süzer, anlaşmanın Türkiye ve Kosta Rika açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Türkiye ve Kosta Rika arasında hızla gelişmekte olan ticari ve turizm alanındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda imzalanan Sivil Havacılık Mutabakat Anlaşması’yla iki ülke arasındaki mesafeleri bir anlamda daha da kısaltmış olduk. Söz konusu anlaşmanın Türkiye ve Kosta Rika arasında son dönemde artış gösteren ticaret hacminde güçlü bir ivme yaratacağını ve turistik faaliyetleri hızlandıracağını öngörüyoruz,” dedi.

Sivil Havacılık Mutabakat Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, iki ülke arasındaki hava ulaşımı anlaşmalı havayolu şirketleri tarafından gerçekleştirilebilecek ve böylece hem sefer adedi hem de taşınan yolcu sayısında yükseliş sağlanacak.

Kaynak:Airport Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr