Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / “LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KARİYER VAR”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KARİYER VAR”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KARİYER VAR”07.05.2013

İBB Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen İKAZ 2013 İnteraktif Kariyer Zirvesi ‘nde üniversiteli gençlere seslenen UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar, gelişen ve büyüyen lojistik sektörünün gençlere önemli kariyer fırsatları yarattığını belirterek, “Sektörümüzü yakından tanıyın” çağrısında bulundu.


İstanbul Büyükşehir Gençlik Meclisi (İBB)  tarafından düzenlenen İnteraktif Kariyer Zirvesi-İKAZ 2013, 4-5 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversiteli gençlerin eğitim ve kariyer sorunlarına çözüm  üretmek, gençlerin yetkinliklerinin farkına varmasını sağlamak, onları kariyer maceralarını en iyi şekilde yönlendirmek ve tercih ettiği alanlarda staj imkanı sağlamak amacıyla düzenlenen  ve 7 sektör paneli ile  eğitimlerin yer aldığı zirve de, Taşımacılık ve Lojistik sektörünü UTİKD adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar temsil etti.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Murat Erdal’ın moderatörlüğünü üstlendiği,Turkish Cargo Müdürü   Ali TÜRK, Yönetim Danışmanı Sadık Baydere ‘nin  konuşmacı olarak katıldığı panelde konuşan Hacer Uyarlar, üniversiteli öğrencilere Türk taşımacılık ve lojistik sektörü hakkında  bilgiler verdi ve sektörün gençlere sunduğu kariyer fırsatlarını değerlendirdi.

Hacer Uyarlar, dünyada ve Türkiye’de her geçen gün büyüyen ve gelişen lojistik sektörünün geleceğin mesleği olarak gençlere önem kariyer olanakları yarattığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Küreselleşmenin yaygınlaşması ile birlikte lojistik sektörünün önemi daha da ön plana çıkmaya başladı. Türkiye’de lojistik sektörünü geçte olsa fark etti. Bugün ülkemizde ulaştırma alanına yapılan yatırımlar ve büyük projeler Türkiye’yi bölgesinde önemli bir üretim ve lojistik merkezi haline getiriyor. Sektörün gelişmesi ve büyümesi ile birlikte istihdam potansiyeli ve yetişmiş insan gücüne olan ihtiyaçta sürekli artıyor. Bu alanda eğitim gören ya da bu alana ilgi duyan gençlerin sektörümüzü yakından tanımalarını istiyoruz.”

Sektör temsilcisi bir sivil toplum kuruluşu olarak UTİKAD’ın sektörel eğitime büyük önem verdiğini belirterek eğitim ve yayın faaliyetlerini hakkında bilgiler veren Uyarlar, konuşma bitiminde üniversiteli gençlerin sektöre yönelik sorularını yanıtladı ve panel sonrası gençlerle sohbet etti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr