Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD GENEL MÜDÜRÜ GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE YEDİTEPE’DE BULUŞTU

UTİKAD GENEL MÜDÜRÜ GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE YEDİTEPE’DE BULUŞTU

UTİKAD GENEL MÜDÜRÜ GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE YEDİTEPE’DE BULUŞTU30.04.2013

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen’ Gelecek Lojistikte’ konulu Lojistik Forum 2013’de, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.


Yeditepe Üniversitesi öğrencileriyle birlikte farklı üniversitelerden katılan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda katılımcılar, hem lojistik sektörünün hassas noktalarını birinci ağızdan dinlenme, hem de sektörde yer alan aktörlerle tanışma imkânı buldular.

5 panel ve 1 açık oturum şeklinde gerçekleştirilen Lojistik Forum 2013 toplantılarına UTİKAD adına Genel Müdür Cavit Uğur katıldı.

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı Erdal Nebol, Yılport’u temsilen Ayşe Gülen Kalpak, Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü Başkanı Sami Doğan‘ın yer aldığı açılışta konuşan Cavit Uğur, geleceğin lojistik uzmanlarına sektörün geleceği ve sektörde kariyer fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Cavit Uğur, dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen taşımacılık ve lojistik sektörünün ülke ekonomileri açısından stratejik bir konuma sahip olduğunu belirttiği konuşmasında bu alanda Türkiye’de yaşanan gelişmeler ve düzenlemelerin sektörün geleceği açısından belirleyici olduğunu söyledi.

Konuşmasında  demir yolu taşımacılığının özel sektöre açılması ile birlikte Türkiye’de  intermodal taşımacılığın önündeki engellerin kalktığının altını çizen Cavit Uğur,şunları  söyledi: “ Demir yolu  alanında yapılan yasal düzenlemeler yanında kamu ve özel sektörün bu alana  yatırımları hızla artıyor. Bunun yanında THY başta olmak üzere Pegasus, MNG, ACT ve ULS  gibi sektörün güçlü oyuncularının büyük yatırımları Türk hava kargo taşımacılığı hacminin artmasını sağladı. Diğer yandan yine hem kamu hem de  özel sektörün liman yatırımlarında sayıca  artış yaşanıyor.Yurt içinde başlatılan Marmaray, BALO gibi  büyük ölçekli projeler yanında  uluslararası taşıma koridorlarında etkin kılacak TRACECA , ECOLPAF ,Kars-Tiflis-Bakü, İpek Rüzgarı ve Viking  Projeleri  de Türkiye’yi bölgesinde daha da önemli bir merkez konumuna getiriyor.”

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü yurt içi ve yurtdışında başarı ile temsil eden UTİKAD’in faaliyet ve hizmetleri hakkında katılımcılara açıklamalarda bulunan Cavit Uğur, 12-15 Eylül tarihinde CNR ile ortak gerçekleştirilecek Transport Lojistik Fuarı ve ikinci kez İstanbul’da UTİKAD ev sahipliğinde düzenlenecek FIATA Dünya Kongresi ile ilgili bilgi verdi.

Sektörde kariyer planı yapan lojistik öğrencilerine önemli  tavsiyelerde bulunan Uğur, “ Sektörün ticaretin temel dinamiklerini kavramış, coğrafi bilgi düzeyi yüksek, en az bir yabancı dili çok iyi kullanan dinamik yetişmiş insan gücüne ihtiyacı giderek artıyor.”dedi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr