Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZ TAŞIMACILIĞINDA SIKINTI YAŞANIYOR

DENİZ TAŞIMACILIĞINDA SIKINTI YAŞANIYOR

DENİZ TAŞIMACILIĞINDA SIKINTI YAŞANIYOR26.04.2013

Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert, “Antalya Limanı, Akdeniz çanağında potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonundadır” dedi.


Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) toplantısına katılan, Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert, “Antalya Limanı, Akdeniz çanağında potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonundadır” dedi.

Sert, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye deniz yoluyla gelen her 100 yolcudan 40′ının Antalya Limanı’ndan giriş yaptığını bildirdi. Kuşadası ve Bodrum Limanı’nın da kendileri tarafından işletildiğini kaydeden Sert, yolcu, dökme ve genel yük, konteyner ve tanker hizmetleri verdiklerini ve Antalya limanına ayda 30 civarında geminin yanaştığını anlattı.

Lojistik destek için liman bölgesinden 70 dönüm alan kiraladıklarını ifade eden Sert, Antalya Limanı’nın 540 metre uzunluğunda rıhtımı bulunduğunu ve mevcut rıhtımın yüzde 30′unun kullanıldığını dile getirdi.

Antalya Limanı’nın 100 binden fazla yolcu kapasitesine sahip olunduğuna değinen Sert, gerek kruvaziyer gerekse yük taşımacılığının gelişmesi için Antalya’nın ortak bir dil geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Bugün böyle bir dili geliştirilmediği için Antalya’da deniz taşımacılığında sıkıntı yaşandığını vurgulayan Sert, “Antalya Limanı, Akdeniz çanağında potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonundadır. Antalya’da bir liman olduğuna dair farkındalık yok. Elimizdekinin değerini bilmek ve değerlendirmek lazım. Bu noktada sıkıntı olduğunu düşünüyorum” dedi.

KONYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atılgan ise 50 yıllık bir limancı olduğunu belirterek, yaşanan süreç göz önüne alındığında büyük değişime şahit olunduğunu kaydetti.

Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr