Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / HOUSTON İLE DOĞRUDAN TİCARET GÜÇLENDİRİLECEK

HOUSTON İLE DOĞRUDAN TİCARET GÜÇLENDİRİLECEK

HOUSTON İLE DOĞRUDAN TİCARET GÜÇLENDİRİLECEK19.04.2013

TUSKON ile Grater Houston Partnership (GHP) arasında arasında işbirliği anlaşması imzalanırken, Houston şehri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi bekleniyor.


Türk Hava Yolları'nın ABD'nin Houston şehrine doğrudan uçuş başlatması ile birlikte karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni adımlar atılmaya başlandı. Bu amaçla TUSKON'un desteğiyle, Grater Houston Partnership (GHP) ve Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası organizasyonuyla İstanbul'da "Houston'da İş Fırsatları" konferansı düzenlendi.

Konferansta Houston Belediye Başkanı Annise D. Parker, Houston Havaalanı Direktörü Mario Diaz, GHP Yönetim Kurulu Üyesi Eduardo Aguirre ve TUSKON Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık konuşmacı olarak yer alırken, çok sayıda Türk ve Amerikalı iş insanı da toplantıyı izledi.

Houston'da çok güçlü üretim kaynakları olduğunu söyleyen Houston Belediye Başkanı Annise D. Parker, Türkiye ile ticari bağları daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.
 
Houston'un ABD'nin en büyük ticari limanına sahip olduğunu kaydeden Parker, Latin Marika ve Karayiplere açılmak noktasında Houston'un önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

ABD'nin en dinamik şehrini temsil ediyorum

Parker, "ABD'nin en uluslararası ve dinamik şehrini temsil ediyorum. Enerji, tıp sektörlerinde öne çıkıyoruz. Uzay merkezimiz var. Havacılık sektöründe kullanılan parçaları yapanlar açısından Houston avantajlar sunuyor. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde Houston havacılıkta öncü bir bölge olacak. Şehirde 2 milyon nüfus var ama 6.5 milyon insan iş getirebiliyor.
 
Houston'un yeni alanları, fikirleri araştırmak için isteği bulunuyor. Bu nedenle İstanbul'dayız. İstanbul ile Houston arasında THY'nin başlattığı direk uçuşlar iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek. Buradaki herkesi Houston'ı görmeye ve iş yapmaya davet ediyorum" dedi.

'ABD'de mutlaka yer almalıyız'

Amerika'nın çok önemli ekonomi potansiyeline sahip olduğunu ifade eden TUSKON Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık, ABD'de Türk iş dünyası olarak fırsatları kaçırmamaları gerektiğini vurguladı. ABD'ye geçen yıl 20 iş seyahati yaptıklarını dile getiren Kısacık, "Karşılıklı ticareti daha da artırmayı arzuluyoruz. ABD ile Avrupa Birliği arasındaki serbest ticaret anlaşmasında biz dışarıda kalmamalıyız. Bu noktada Amerikalı dostlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

GHP Yönetim Kurulu Üyesi Eduardo Aguirre ise yaptığı konuşmada, Houston'daki iş fırsatlarına dikkat çekti. "Houston, hatta Teksas iş dünyasıyla Türk iş dünyasını birleştirmeyi arzuluyoruz diyen Aguirre, Houston'da kolay çalışma imkanlarının bulunduğunu aktardı. Kurumlar arası iletişimin çok uyumlu olduğunu anlatan Aguirre, bu nedenle Houston'da yatırım yapmanın çok avantajlı olduğunu kaydetti. Toplantı sonrası TUSKON ile GHP arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Kaynak:Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr