Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DTO BAŞKAN ADAYI SALİH ZEKİ ÇAKIR UTİKAD YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

DTO BAŞKAN ADAYI SALİH ZEKİ ÇAKIR UTİKAD YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

DTO BAŞKAN ADAYI SALİH ZEKİ ÇAKIR UTİKAD YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ18.04.2013

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Salih Zeki Çakır ve beraberindeki heyeti, TOBB Plaza’da düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde kabul etti.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada,  9 Mayıs 201 tarihinde yapılacak oda seçimleri hakkında bilgi veren Salih Zeki  Çakır, yeni dönemde  meslek komitelerinin oda meclisinde  eşit ve adaletli bir şekilde  temsil edilmesini arzuladıklarını söyledi.

Çakır, “Yönetiminde eşit ve adaletli bir dağılım ile birlikte, Deniz Ticaret Odası’nın mali kaynakları ve insan gücünün ortak sorunların çözümünde  kullanılması konusunda UTİKAD’ın destek, katkı  ve  tecrübelerini bekliyoruz” dedi.

Çakır, şöyle konuştu:“ Taşıma İşleri Organizatörleri aynı zamanda Deniz Ticaret Odası’nın da üyeleri. Biliyoruz ki onların da sektörde yaşadıkları ve çözüm bekleyen önemli sorunları var. Bu sorunların çözümünde diğerlerinde olduğu gibi ciddi tıkanmalar yaşanıyor. Komiteler sorunlarını ifade etmekte ve çözüme kavuşturmakta zorluk yaşıyorlar. Tüm üyelerin meslek komiteleri kanalıyla  DTO Meclisi’nde daha etkin bir  şekilde temsil edilmeleri konusunda sivil toplum kuruluşları ile temaslarımız sürüyor.  Önümüzdeki süreçte lojistik firmaları ve taşıma işleri organizatörlerini temsil eden UTİKAD’ın,  oda meclisinde daha etkin  ve katılımcı  bir biçimde temsil edilebilmesi konusunda görüş ve önerileri almak için buradayız.”

Salih Zeki Çakır’ın ardından bir konuşma yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin , UTİKAD’ın, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün yurt içi ve yurtdışı temsilinde önemli görevler üstlendiği  belirterek, “Taşıma İşleri Organizatörleri olarak DTO’da bir meslek komitesi olarak tanımlanmıyoruz. Sektöre ve odaya yönelik görüş ve önerilerimizi paylaşmak  ve işbirliği içinde olmaktan memnunluk duyarız” dedi.

Konuşmaların ardından, deniz taşımacılığı ve lojistik sektörünün önemli gündem maddelerine yönelik görüş alışverişi ve değerlendirmelere yer verildi.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr