Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DANİMARKALI LOJİSTİK DEVİ 4 TÜRK ŞİRKETİ İLE PAZARLIKTA

DANİMARKALI LOJİSTİK DEVİ 4 TÜRK ŞİRKETİ İLE PAZARLIKTA

DANİMARKALI LOJİSTİK DEVİ 4 TÜRK ŞİRKETİ İLE PAZARLIKTA16.04.2013

Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından Danimarka merkezli DSV,  en gözde pazarı olarak seçtiği Türkiye’de dev yatırımlara hazırlanıyor. Yeni satınalmalar için kesenin ağzını açan şirket, Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından dördü görüşmelere başladı. DSV Türkiye CFO’su Aykut Karataş, “Görüşmelerimiz pozitif yönde ilerliyor. Dört şirketi birden satın alabiliriz” dedi.


Kara, hava ve denizyolu taşımacılığının yanı sıra depolama hizmeti de sunan DSV Lojistik, dünya çapında 74 ülkede kendi şirketi, diğer ülkelerde ise acentelikleri aracılığıyla faaliyet gösteriyor. DSV Türkiye CFO’su Aykut Karataş, “Afrika’nın bir kısmı ve kutuplar hariç, dünyanın her yerinde varız” diyerek DSV’nin dünya lojistik sektörünün en büyük oyuncularından biri olduğunu vurguladı. DSV,  2006 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarında ise DSV Deniz&Hava ve DSV Uluslararası Kara Taşımacılığı olmak üzere iki ayrı şirket olarak hizmet sunuyor. 220  çalışanı bulunan  DSV Türkiye’nin İzmir, Mersin Adana, Ankara, Bursa ve İstanbul’da toplam dokuz ofisi bulunuyor. İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında özel ofisleri bulunan şirket, ayrıca 15 m2 depolama alanına sahip.  Şirket cirosunun yüzde 27′sini havadan taşımacılığından yüzde 24′ünü karadan kalan yüzde 49′luk kısmı ise deniz taşımacılığından sağlıyor.

Her yıl % 60 büyüme iştah kabarttı

DSV’nin Türkiye pazarında son beş yıldır her yıl yaklaşık yüzde 60 büyüdüğünü anlatan Aykut Karataş, “Şirketin bu kadar hızlı büyüdüğü başka bir pazar yok. Bu nedenle DSV Global Türkiye’yi çok önemsiyor. Türkiye’nin ekonomik büyümesini ilgiyle izliyor ve ülkeye çok güveniyor. Hem kendisi yatırım yapmak istiyor hem de bizim her yatırım talebimize hızlıca onay veriyor” diye konuştu.  DSV Türkiye olarak Türkiye’nin 2023 hedeflerine göre yatırım planları şekildendirdiklerini aktaran Karataş, “Bugüne kadar organik büyüdük, şimdi ise şirket satınalmalara sıra geldi” dedi.

Dört büyük firma ile pazarlık başladı

DSV Türk lojistik sektöründe taşları yerinden oynatacak dev yatırıma hazırlanıyor. Karataş, Türkiye’de faaliyet gösteren dört büyük lojistik firması ile satınalma görüşmelerine başladıkları bilgisini verdi. Yüzde yüz borsaya açık olan şirket bu büyük yatırıma yönelik ayrıntıları ve bu firmaların kim olduğunu şimdilik açıklayamıyor. Karataş, yatırım bütçesi anlamında bir sıkıntıları olamadığını, bu nedenle bu şirketlerin dördünü birden alabilecek güce sahip olduklarını vurguladı. Görüşmelere başladıklarını ve pozitif yönde ilerlediklerini kaydeden Karataş, yatırıma bu yıl başlamayı planladıklarını söyledi. Karataş, Türkiye’deki büyüme hedeflerine ulaştıklarında bölge ülkelerin de DSV Türkiye’ye bağlanabileceğini ifade etti.

Depolama şirketi kuracak

DSV Türkiye olarak depolama alanındaki faaliyetlerini artırmak istediklerini belirten Karataş, satın almayı planladıkları şirketlerin bu alandaki büyümelerine de katkı sağlayacağını belirtti. Karataş, “Şu andaki mevcut 15 bin m2′lik depolama alanımızı önemli oranda büyüttükten sonra diğer ülkelerimizde olduğu gibi Türkiye’de de bir depolama şirketi kurmak istiyoruz” dedi. DSV olarak Afrika pazarlarına ağırlık vereceklerini kaydeden Karataş, “Avrupa’da büyüme beklentileri sıfırın altında. Bu nedenle yeni pazarlara ihtiyaç var. Şu anda büyüme potansiyeli en yüksek pazar da Afrika DSV Global geçen sene Afrika’da bir şirket satın aldı. Türkiye olarak biz de biz de bu pazara yoğunlaştık” dedi. Demiryolu taşımacılığına da yatırım yapabileceklerini aktaran Karataş, Demiryolun yatırım yapmamız içi önce serbestleşmenin sonuçlarını görmemiz gerekiyor” dedi.

Proje taşımacılığı ‘enerji’yle büyüyor

Türkiye’ye en hızlı büyüyen sektörlerden birinin enerji olduğunu ifade eden Aykut Karataş, bu sektörün proje taşımacılığını da büyüttüğünü söyledi. Karataş, “Enerji sektöründe büyük yatırımlar var. Bu yatırımları yapmak için de özel bazı ekipmanların taşınması lazım. Rüzgar güllerinin bir parçasını taşımak bile başlı başına bir proje taşımacılığı. Özellikle enerji sektöründeki bu hızlı büyüme proje taşımacılığını hızla büyütüyor. geçtiğimiz yıl proje departmanı kurduk. Türkiye’nin büyük enerji firmalarının proje taşımalarını yapıyoruz. Bu alanda hızla büyüyoruz” dedi.

Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr