Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDA HAVACILIKTA İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDA HAVACILIKTA İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDA HAVACILIKTA İŞBİRLİĞİ15.04.2013

Türkiye ve Almanya arasında sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla 10 Nisan 2013 tarihinde Paris'te iyi niyet protokolü imzalandı.


Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Almanya Sivil Havacılık Genel Müdürü Gerold REICHLE tarafından imzalanan deklarasyon, sivil havacılıkta iki ülke arasında kapsamlı bir işbirliğinin tesisini içeriyor.

İmzalanan deklarasyona göre, her iki ülke arasında sivil havacılık alanında bilgi paylaşımı ve diyalogun geliştirilmesi yoluyla iki taraflı işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve küresel işbirliği için havacılık faaliyetlerinin ortak çıkarlar çerçevesinde desteklenmesi amaçlanıyor.

Protokol kapsamında, Emniyet, Güvenlik, Çevre ve Hava Trafik Yönetimi konularında koordinasyon ve sürdürülebilir işbirliğinin oluşturulması için diyalogun geliştirilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca Uzman personel ve tecrübe değişimi, emniyet verilerin paylaşılması, denetleme kapasitesinin arttırılması,  Havacılık Güvenliği Yönetimi(SMS) uygulamaları ve eğitim konuları da işbirliği yapılabilecek diğer alanlar olarak belirlendi.

Bu iyi niyet protokolü kapsamında her iki ülkenin Sivil Havacılık Otoriteleri arasında yapılacak işbirliği aynı zamanda ulusal yasalar ve düzenlemelerin geçerliliği ve ilgili kaynakların ve ulusal fonlarının kullanılabilirliğini de içeriyor.

Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr