Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRKİYE İLE KOSOVA ARASINDAKİ DEMİRYOLU İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

TÜRKİYE İLE KOSOVA ARASINDAKİ DEMİRYOLU İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

TÜRKİYE İLE KOSOVA ARASINDAKİ DEMİRYOLU İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR05.04.2013

İki ülke arasında demiryolu alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla ülkemize gelen Kosova Demiryolları- Trainkos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ibraj başkanlığındaki Kosova heyeti ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman başkanlığındaki Türk heyeti, 02 Nisan 2013 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi.


Toplantıda her iki heyet kendi demiryolu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda iki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımalarının geliştirilmesi, demiryolu çeken-çekilen araçlarının imali, bakım ve onarımı, teknik işbirliği ve uygun eğitim, danışmanlık hizmetleri gibi konularda ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir ‘Niyet Mektubu’ imzalandı.

Türkiye-Kosova arasındaki tarihten gelen güçlü bağlara dikkati çeken TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, niyet mektubunun demiryollarının yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkilere de katkı yapacağını kaydetti.

Kosova Demiryolları-Trainkos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ibraj ise YHT teknolojisi kullanan dünyada 8, Avrupa’da 6. ülke olan Türkiye’nin demiryolu tecrübesinden faydalanmak istediklerini açıkladı. Niyet mektubunun gelecek yıllarda yapılacak ortak çalışmalar için önemli olduğunu ifade eden Ibraj, Türkiye’de kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Süleyman Karaman’a teşekkür etti.

TCDD Genel Müdürü Karaman, imza töreninin ardından Kosovalı konuklarını kapıya kadar uğurlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

TCDD’deki görüşmelerini tamamlayan Kosova heyetinin ikinci durağı ise Eskişehir oldu. Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir’e giden heyet, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. ve Adapazarı’ndaki Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’ye teknik ziyarette bulundu.

Kaynak:TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr