Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / SGK, KARA VE DENİZDE ARAÇLARI OLAN BORÇLULARI TAKİBE ALACAK

SGK, KARA VE DENİZDE ARAÇLARI OLAN BORÇLULARI TAKİBE ALACAK

SGK, KARA VE DENİZDE ARAÇLARI OLAN BORÇLULARI TAKİBE ALACAK04.04.2013

SGK, borcu olan kara taşıtı sahiplerini ''Araç Takip Projesi' ile, deniz taşıtı sahiplerini ise ''e-haciz'' sistemine dahil ederek alacaklarının peşine düşecek.


AA muhabiri Yıldız Gündoğmuş’un haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kara araçları için ''Araç Takip Projesi'ni kullanıma açmaya hazırlanan kurumun, deniz taşıtı olan borçluları da ''e-haciz'' sistemine dahil ederek, alacaklarını tahsil edeceği bildirildi.

Mart ayında borçluların araçlarını ''e-haciz'' sistemi ile elektronik ortamda haczetmeye başlayan SGK'nın, bu defa araçların yakalama bilgilerinin elektronik ortamda sorgulanabilmesi için ''Araç Takip Projesi''ni kullanıma açma hazırlığı içinde olduğu belirtildi.
Proje ile araç üzerine konulan haczin, hangi kurum tarafından konulduğu, yakalama yapılıp yapılmadığının sorgulanabileceği, böylece önce manuel ortamda SGK ile Adalet Bakanlığı arasında yaklaşık 1 yıl süren yazışmaların, elektronik ortamda anında sorgulama yapılarak, araçların daha kısa sürede yakalanabileceği ifade edildi.

Kurum tarafından haczi gerçekleştirilen, yakalanmış ve otoparklara çekilen araçların ise kısa sürede 6183 sayılı kanun kapsamında ''cebri icra'' yolu ile satışının amaçlandığı belirtilirken, halen haciz nedeniyle otoparklara çekilen 18 bin aracın satışının devam ettiği vurgulandı.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr