Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSKENDERUN DÜNYA LİMAN ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

İSKENDERUN DÜNYA LİMAN ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

İSKENDERUN DÜNYA LİMAN ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR01.04.2013

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun’un liman şehri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.


Karasayar, İskenderun Limanı'nın da Türkiye’nin ikinci büyük limanı olma yolunda yatırımlarına devam ettiğini söyledi.

Hatay Basın Kulübü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası salonunda 'İskenderun Körfez Limanları ve Lojistik Strateji Planları' konulu seminer düzenlendi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, seminer öncesi yaptığı konuşmada, İskenderun Limanı'nın özelleşmesi için uzun bir süreç yaşadıklarını ve sonunda limanı özelleştirerek, Türkiye’nin en aktif limanlarından biri haline getirdiklerini söyledi.

Milletvekili Karasayar, "İskenderun Limanı Türkiye’nin ikinci büyük limanı olma yolunda hızla ilerliyor. İskenderun’u dünyada liman şehri olma yolunda da hızla gelişiyor. Deniz şehri olan İskenderun’a liman ile birlikte yat limanı ve tersane kurma çalışmaları da var. Amanos Tüneli projesi olan 1 milyar dolarlık yatırımın da bölgeye gelmesi ile İskenderun Körfezi adeta ticaretin merkezi haline gelecek." dedi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise "Çeşitlilik önemli kavram. Ülkemiz hızla gelişiyor. İskenderun Limanı özelleşti, konteyner liman haline dönüştürülüyor. Liman ile birlikte lojistik köy kavramı da bu bölge için önem arz ediyor. İskenderun’a lojistik köy kurulması çok önemli." dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik Kavram Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Mazlum ise İskenderun’da deniz altı ekibi ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirerek, “Sektöre yönelik nitelikli elaman yetiştirme noktasında çalışmalar yapmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Liman-İş Sendikası Genel Merkezi'nden Dr. Emirali Karadoğan, sinevizyon destekli olarak verdiği seminerde İskenderun Limanı ve lojistik köylerin önemine dikkat çekti.

Dr. Karadoğan, "Lojistik köylerin önemi her geçen gün artıyor. Lojistiği taşımacılıkla karıştırmamak lazım. Limanlarla birlikte lojistik köylere de artık önemli ihtiyaçlar duyulmaktadır. Lojistik köy kurulması noktasında Doğru yer, doğru zaman ve düşük maliyetli olması çok önem arz etmektedir." diye konuştu.

Seminere İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Boran, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Gonca ve çok sayıda davetli de katıldı.

Kaynak:Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr