Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / 5. ULUSLARARASI LİMAN FİNANSMANI KARADENİZ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5. ULUSLARARASI LİMAN FİNANSMANI KARADENİZ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5. ULUSLARARASI LİMAN FİNANSMANI KARADENİZ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ25.03.2013

5. Uluslararası Liman Finansmanı Karadeniz Konferansı (5th Port Finance International Blacksea Conference) İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Konferansın açılış konuşmaları Londra ‘The City’ Bölgesi Bakanı - Lord Mayor of the City of London, Alderman Roger Gifford, Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Kaptan Barış Tozar ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan tarafından yapılmıştır.


Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Kaptan Barış Tozar tarafından yapılan açılış konuşmasında Dünya deniz ticaretinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik öngörüler, Türkiye’nin deniz ticareti açısından konumu ve potansiyeli, Karadeniz Bölgesi limancılık sektörü ve geleceği, 2023 yılı limancılık sektörü hedefleri, yeni liman yatırımlarına ilişkin gelişmeler, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birisi olması yönündeki ülke hedefinin kattığı vizyonla katılımcılara aktarılmıştır.

İngiltere ve Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan ve Romanya’dan üst düzey liman yetkilileri ve terminal operatörleri, devlet kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile denizcilik, bankacılık, sigorta, hukuk, kurumsal finansman, proje yönetimi ve danışmanlık, eğitim, alt yapı ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren ilgili firma yöneticilerinin bir araya geldiği iki gün süren etkinlikte, yeni yatırım ve işbirliği fırsatları görüşülmüştür.

Konferansta ana olarak; stratejik ortaklıkların geliştirilmesi ve çok sayıda paydaşla projelerin yönetilmesi, PPP’lerin görevi ve liman altyapı zorlukları, liman geliştirme projeleri örnek olay çalışmaları, limanlardan taşıma hatları beklentileri, Türkiye 2023 Master Planı ve buna yönelik gelişmeler, liman geliştirmelerinin finansmanı, mevcut limanlar ve terminallerin yeniden tasarımı/genişlemesi için fırsatlar, Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinde gelişmeler ve limanların özelleştirme olanakları konusundaki başlıklar üzerinde durulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:DTGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr