Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / NAKLİYECİLER ARTIK BEKLEMEYECEK

NAKLİYECİLER ARTIK BEKLEMEYECEK

NAKLİYECİLER ARTIK BEKLEMEYECEK13.03.2013

Mersin’de Nakliyeciler Ortak Karar Aldı; Konteynerler artık beklenmeden direk ihracat sahasına yada istif sahasına indirilecek.


Mersin Limanı’nın kanayan yarası haline gelen liman giriş ve konteyner indirme problemine çözüm bulmak amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı yapıldı.

Bölgede faaliyet gösteren birçok taşımacılık firmasından yetkilinin katıldığı toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamaya göre, "liman sahasına giren araçlardaki ihraç yükü konteynerlerin, istife gitmeden önce gümrük işlemlerinin yapılması için öncelikle muayene sahasına yönlendirilmeleri nedeniyle saatlerce bekletildiklerine dikkat çekilerek konunun çözümü için MİP Liman İşletmesi ve Mersin Gümrük Müdürlüğü ile defalaerca temas kurulmasına rağmen araçların limanda bekleme sürelerinin her geçen gün daha da arttığı kaydedildi.

Bu beklemeler sonucundan şehir içi ve liman trafiğinin tıkandığına işaret edilen açıklamada, nakliye firmalarına ait araçların limandaki beklemeleri sonrasında araç sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Sorunun çözümü için görüşüne başvurulan Mersin Gümrük Müdürlüğü'nün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'na verdiği cevapta "ihracat eşyası yüklü konteynerlerin araçlardan ihracat sahasına yada istif sahalarına direk olarak indirilmesiyle ilgili gümrük müdürlüğünün bu yönde bir talebinin olmadığının kaydedildiği cevapta, eşyanın fiziki muayenesinin gerektiği hallerde muayaneye hazır hale getirilmesi, gözetim memuru tarafından kapların kontrolünün yapılması için konteynerin, araç üstünde, ihracat sahasında veya istif sahasında bulunması farketmemektedir",denildi.


Gümrük Müdürlüğü'nden gelen cevap sonrasında toplanan nakliye firmaları 18 Mart 2013 tarihinden itibaren konteyner taşıyan araçların limana girerek konteynerleri direk ihracat sahasına yada istif sahasına indirilmesi yönünde karar alındı.

Kararın uygulanması durumunda şehir içi ve liman trafiğinin önemli ölçüde azalacağı belirtildi.

Kaynak:Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr