Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / AMBARLI LİMANI ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

AMBARLI LİMANI ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

AMBARLI LİMANI ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK28.02.2013

Çevreyi ve doğayı koruma konusunda birçok projeye imza atan Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye'nin en büyük limanı olma özelliği taşıyan Altaş Ambarlı Liman Tesisleri'nin çevre atıklarını toplayarak, geri dönüşüme kazandıracak.

Jeopolitik önemi ile Dünya'nın sayılı limanları arasında gösterilen ve Türkiye'nin en büyük limanı olma özelliğini taşıyan İstanbul'un incisi Altaş Ambarlı Limanı'nın bütün atıkları artık Beylikdüzü Belediyesi tarafından toplanacak ve geri dönüşüme kazandırılacak.

Liman yetkilileri ile Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ilçede çevre ve geri dönüşüm çalışmaları ele alınarak, uygulamanın genişletilmesinin önemine işaret edildi. Altaş Ambarlı Limanı'nın ülkemiz açısından önemli bir ihracat kapısı olduğu vurgulanan toplantıda, buranın atıklarının da düzenli olarak değerlendirilmesi ve geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasının gerekliliği vurgulandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, bu hizmetleri dolayısıyla çeşitli yayın kuruluşları ve üniversiteler tarafından "Yılın En Çevreci Belediye Başkanı" ödülüne layık görülmüştü.


Kaynak:Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr