Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / DEİK, KOBİLERE İHRACAT EĞİTİMİ VERECEK

DEİK, KOBİLERE İHRACAT EĞİTİMİ VERECEK

DEİK, KOBİLERE İHRACAT EĞİTİMİ VERECEK27.02.2013

İSTANBUL - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), şirketlerin ihracat konusunda kurumsal kapasitelerini geliştirmek amacıyla kurduğu ''DEİK İhracat Okulu'' kapılarını 5 Mart 2013'te açacak.


DEİK açıklamasına göre, DEİK proje kapsamında 5 bin KOBİ'ye ihracat eğitimi verecek. DEİK internet sitesinden eğitimlere kayıt yaptırmak mümkün olacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan DEİK Genel Sekreteri Bahri Can Çalıcıoğlu ''Sadece eğitim vermeyeceğiz. Katılımcıların birbirleri ile tanışması, farklı iş kolları ve sektörlerden katılımcılarla tanışmasını da istiyoruz. Zira bu en az eğitimler kadar önemli. İş hayatının yoğunluğu nedeni ile profesyoneller network geliştirmeye vakit bulamayabiliyor. Biz bu açığı da kapamalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. DEİK internet sitesinden eğitimlere kayıt olunabilir'' ifadelerini kullandı.

Eğitimler Dış Ticaret Yönetimi, Dijital Pazarlama, İstihbarat Kanalları, Akreditif, Uluslararası Pazarlama, E-Ticaret, Dış Pazarlar İçin İş Planı (Business Plan) Hazırlama, Dış Ticaret Yöneticilerine Finansal Bilgiler, Dış Pazar Geliştirme ve Konumlandırma Stratejileri, Bilanço Yönetimi, Devlet Yardımları gibi başlıklardan oluşuyor. Bu eğitimler, ilerleyen süreçlerde ihracat alanına ilaveten yurtdışı yatırımlar, finansman, strateji geliştirme ve hizmet ihracatına yönelik programları da kapsayacak.
 
Afrika'ya özel ders verilecek
 
DEİK her eğitim programında Afrikalı uzmanların ders vereceği birer saatlik ''Afrika Pazarına Giriş'' programına da yer verecek. Afrika'ya ihracat yapan şirketlerin pazar dinamiklerini en iyi şekilde öğrenmesi hedefleniyor. Bölgeye henüz ihracat yapmamış şirketlerin ise birincil kaynaklardan fırsatları ve riskleri öğrenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca her eğitim kapsamında sürpriz isimler de çay sohbetlerine katılacak. DEİK İş Konseyi Başkanları, ihracatı öğrenmek ve ihracat bilgilerini geliştirmek isteyen katılımcılara tecrübelerini aktaracak.

Kaynak:Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr