Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TAŞIMA SİGORTALARI VE YENİ TÜRK TİCARET KANUNU PANELİ DÜZENLEYECEK

DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TAŞIMA SİGORTALARI VE YENİ TÜRK TİCARET KANUNU PANELİ DÜZENLEYECEK

DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TAŞIMA SİGORTALARI VE YENİ TÜRK TİCARET KANUNU PANELİ DÜZENLEYECEK19.02.2013

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, 6 Mart 2013 tarihinde ‘Taşıma Sigortaları: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamalar’ başlıklı bir panel gerçekleştirecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda düzenlenecek  ‘Taşıma Sigortaları: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamalar’ başlıklı panelde, Türk Ticaret Kanunu ve taşıma sigortaları hakkında bilgiler sunulacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, TSRSB Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yunak ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile başlayacak organizasyonda  iki oturum gerçekleştirilecek.

Panelin ilk oturumu, oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Emrah Erginer başkanlığında gerçekleşecek. Kuzey Marine LTD. Sigorta Uzmanı Emin Yaşacan, Zurich Sigorta Proje Yönetimi ve Organizasyon Koordinatörü Mahir Çipiy ve OMNİ Ltd.’den Ufuk Teker, taşıma sigortaları uygulamaları hakkında bilgi, görüş ve deneyimlerini aktaracaklar.

Panelin ikinci oturumu İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın başkanlığında gerçekleştirilecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Algantürk Light’ın, ‘Sorumluluk Sigortalarının Yeni TTK Uyarınca Değerlendirilmesi’ konulu sunumu ile devam edecek organizasyonda, 6102 sayılı TTK ile 6103 sayılı Kanun’u hazırlayan Komisyonun Üyesi Doç Dr. Kerim Atamer, İngiliz H&M ve Cargo Clauses ile Yeni TTK Hükümlerinin Mevcut Sigorta Genel Şartları ile Karşılaştırılması’ konulu bir sunum yapacak.

Deniz Ticaret Odası, Deniz Nakliyecileri Derneği ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Hukuk Müşaviri Av. Ahmet Çalık, ‘Deniz Ticaret ve Sigorta Sözleşmelerinde Genel İşlem Şartı’ konusuna değinirken, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil Kula Değirmenci ‘Çoklu Taşımalarda Sorumluluk Sigortası Uygulamaları’ konusunda katılımcılara bilgi aktaracak.

Kaynak:Kargo Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr