Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / SİVİL HAVACILIKTA STAJ UYGULAMALARINDA SHGM DESTEĞİ

SİVİL HAVACILIKTA STAJ UYGULAMALARINDA SHGM DESTEĞİ

SİVİL HAVACILIKTA STAJ UYGULAMALARINDA SHGM DESTEĞİ15.02.2013
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında öğrencilerin sivil havacılık kuruluşlarında staj yapabilmelerini desteklemek amacıyla bir çalışma başlattı.
 
SHGM ilgili taraflara yazdığı yazı ile; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında işletmelere getirilen uygulamalı eğitime imkan sağlama zorunluluğunun Havayolu İşletmeleri, Hava Aracı Bakım ve Yer Hizmeti Kuruluşları tarafından yerine getirilmesi kapsamında üniversitelerin zorunlu staja tabi alanlarında eğitim gören öğrencilere öncelik tanınmasını istedi.
 
SHGM tarafından ruhsatlandırılan işletmelerin personel sayısının yüzde 2'sinden az olmamak üzere sağlanacak staj kontenjanlarına ilişkin bildirim tablosunun da Subat ayı sonuna kadar doldurularak gönderilmesi talep edildi.
 
Bu çerçevede öğrencilerin Uçak Bakım,  Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Terminal Hizmetleri, Kabin Hizmetleri, Uçuş Operasyon (İşletmecilik) alanları olmak üzere  sivil havacılığın farklı branşlarında staj yanma imkanı bulunuyor.
 
Havacılık işletmelerinin staj programlarının daha etkin kullanılması ve daha fazla sayıda öğrencinin bu imkandan yararlanması amacıyla başlatılan uygulamanın sivil havacılık sektörünün hızla artan yetişmiş nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Kaynak : SHGM
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr