Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GÖKBİL, TANK KONTEYNER FİLOSUNU İKİ KATINA ÇIKARACAK

GÖKBİL, TANK KONTEYNER FİLOSUNU İKİ KATINA ÇIKARACAK

GÖKBİL, TANK KONTEYNER FİLOSUNU İKİ KATINA ÇIKARACAK14.02.2013


Gökbil Tank’ın, şu anda 500 adet tank konteyner ile faaliyet gösterdiğini belirten Gökbil Emniyet ve Kalite Koordinatörü Murat Tünerir, bu yıl için 500 adet daha tank konteyner alımı yapacaklarını ve sayıyı bin adete çıkaracaklarını söyledi.


Faaliyetlerini kimyasal ve gıda taşımasına odaklayan Gökbil, özellikle tehlikeli madde taşımacılığında global bir tank konteyner operatörü olma hedefinde. 2011 yılında Gökbil Tank olarak, filoya yeni tankların alımına devam ettiklerini söyleyen Gökbil Emniyet ve Kalite Koordinatörü Murat Tünerir, "Aynı yatırımlar 2012 yılı için de geçerliliğini korudu. Şu anda 500 adet tank konteyner ile faaliyet gösteriyoruz. 2013 için 500 adet daha tank konteyner alımı yapacağız ve sayıyı bin adete çıkaracağız. Bölgede global bir tank konteyner operatörü olmak hedefindeyiz" diye konuştu.

Gökbil Lojistik’in ise, 2012 yılında filosuna yeni araç katarak araç filosunu güçlendirdiğini ifade eden Tünerir, sadece lojistik alanında değil servis verdikleri depolama alanında da yeni yatırımlar yaptıklarını ve 2012 yılında yeni daha emniyetli ve çevreye duyarlı depolarını yenilediklerini bildirdi. 2012 rakamlarının 2011’e kıyasla yüzde 100 farklılık gösterdiğini söyleyen Tünerir, "Bu da ülkemizin ve bizlerin doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Artışlar son yıllarda yaşanan istikrarın bir sonucu olarak lojistik sektörüne de yansıyarak bu alanda yatırımların şart olduğunu bizlere tekrar göstermektedir" dedi.
 
"SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİNDEN BİRİ OLDUK"
Gökbil’in kurulduğu günden bu yana sürekli tehlikeli madde taşımacılığında kendini geliştirdiğini anlatan Murat Tünerir, "Firmamız ekipmanlarını gerek yerel ve gerekse yabancı mevzuat, kanun ve yönetmeliklere uygun hale getirerek servis vermektedir. Gökbil şirketlerinin faaliyet alanları sadece sıvı kimyasal ve gıda taşıması olması sebebi ile personeli ve ekipmanları bu ihtisas alanında kendilerini geliştirerek sektöründe öncü bir şirket haline geldi" şeklinde konuştu.

Gökbil Lojistik’in karayolu ile taşıma, depolama ve varilleme hizmeti verdiğine değinen Tünerir, bunların arasında en yoğun ürün gamının ise tehlikeli maddeler olduğunu kaydetti. En yoğun taşıdıkları ürünlerin ise Türkiye’nin bölgesel değerinin artmasından dolayı üçüncü sınıf diye tabir edilen IMO 3 yanıcılar olduğunu kaydeden Tünerir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ürünler özellikle son üç yılda transit taşımalarında aktif bir şekilde yer almaktadır. Bu ürün gamının haricinde yoğun taşımalarımız IMO 6.1, IMO 8 ve IMO 9’dur. Aynı zamanda Gökbil Tank şirketi, sadece multi ve intermodal servisi ile kombine taşıma modlarını kullanarak servis vermektedir. Avrupa, Uzak Doğu, Balkanlar, Akdeniz ülkeleri bölgelere denizyolu, demiryolu ve karayolunun sunduğu uygun maliyet avantajları ile müşterilerine tank konteyner ile servis vermektedir."

Gökbil Tank’ın yurt dışındaki depolarda ithalat veya cross booking dolumları için hazır tanklar bulundurduğunu ileten Murat Tünerir, "Acentelik ağı sayesinde tankların çıkış veya varış noktaları sadece Türkiye ile bağlantılı olmuyor. Cross booking şeklinde de hizmet veriyoruz. Dolayısıyla Hollanda’da yüklenen tankımızı Mısır’a veya başka bir ülkeye gönderebilmekteyiz. Bu da bize global bir tank konteyner operatörü olarak hizmet verme imkanı sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr