Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KARGOTUR ANKARA VE GAZİANTEP ŞUBELERİ HİZMETE GİRDİ

KARGOTUR ANKARA VE GAZİANTEP ŞUBELERİ HİZMETE GİRDİ

KARGOTUR ANKARA VE GAZİANTEP ŞUBELERİ HİZMETE GİRDİ12.02.2013
2001 yılında İzmir'de temeli  atılan  KARGOTUR, İstanbul ve Amsterdam  ofislerinin ardından  Ankara ve Gaziantep’de açtığı iki ofisle şube sayısını 4’e çıkardı.

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda  yatırımlarını artırarak ilklere imza atan  ve Five Star Freight Sistems'in Türkiye'de tek temsilcisi olan  KARGOTUR,  sektörde yapılabilirliği test edilmemiş taşımaları hayata geçirerek bu alandaki önemli bir hizmet boşluğunu dolduruyor.

VAPURCU:”GLOBAL LİGE ÇIKTIK”

Kargotur Genel Müdürü Doğan Vapurcu Ankara ve  Gaziantep şubelerinin açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada,2012 yılının kendileri için ciddi bir sıçrama yılı olduğunu belirterek şunları söyledi:Ankara, Gaziantep ve yurtdışındaki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Hollanda'nın Amsterdam şehrinde ofis açtık. Bu şekilde hızlı bir şekilde atılım gerçekleştirdik. Kargotur'un lokomotif branşı olan havayolu taşımacılığı ile başlayıp müşterilerimizin talepleri doğrultusunda karayolu ve denizyolu hizmetlerini de sunmaya başladık. IATA sıralamasına göre; 2010 senesinde 55. sırada, 2011’de 35. sıralara yükselmiş ve 2012'de ise 7. sırada yer aldık. Bu başarımızdaki temel noktaya değinirsek, öncelikle biz % 100 Türk sermayeli bir firmayız. Finansman olarak güçlü, global ölçekli şirketlerin yeraldığı bir lige çıktık. Bizim için zordu, çünkü sıfırdan başladık. Finansman olarak rekabat edemeyiz ama aklımızla, bilgimizle ve tercübemizle yaparız dedik. Bizim için insan kaynağı çok önemli unsurdur. Kadromuzda yıllarını bu işe vermiş duayenleri bulunduruyoruz. 35 kişilik profesyonel bir ekibe sahibiz. Bunun yanında ise, yeni mezun olmuş genç arkadaşlarımızı yetiştirerek sektörün mesleki gelişimine katkıda bulunuyoruz.”

İHRACATÇIYA HAVAYOLU ALTERNATİFİ

İhracat  kapasitesi günden güne artan Gaziantep’te iş dünyasının yurtdışı taşımalarına havayolu alternatifi getirdiklerini dile getiren Doğan Vapurcu,” Gaziantep Havalimanı uluslararası yolcu ve kargo gümrüğü hizmetine açıldı. Gaziantep'te ağırlıklı olarak karayolu taşımacılığı yapılıyordu. Gaziantepli üretici malını havayolu ile yurtdışına göndermek istediğinde İstanbul'a ya da Adana'ya karayolu ile gönderiyordu. Biz orada ofis açarak, ilk IATA üyesi bir firma olarak yer aldık. Biz daima doğru yerde, doğru boşlukları dolduruyoruz.” dedi.

HEDEF BÜYÜTTÜ

Hedeflerinin  2013 yılında  dünyanın birçok yerinde güçlü acentalarla birleşip forwarder çatısı altında hizmet vermek olduğunun altını çizen Kargotur Genel Müdürü Vapurcu, “Bu doğrultuda biraz daha aktif çalışacağız. Türkiye'de ihracatın artışın en yüksek seviyelerde olduğu şehir Konya'dır. Konya'nın gittikçe büyüyen bir sanayisi var. Otomotiv yedek parça sanayisi gibi. Dünya devleri bugün Konya'da üretim yapmayı tercih ediyor. Kargotur olarak orada yer almanın peşindeyiz. IATA üyesi olarak, Konya Havaalanı'nda ilk havayolu taşımacılığı yapan şirket olmak istiyoruz. “şeklinde konuştu.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr